Κορονοϊός – Φίλης στον Realfm 97,8: Δεν πρέπει να στήνουμε καβγά με τα παιδιά – Δίκαια τα αιτήματά τους

“Μπαίνουμε στην περίοδο των ιώσεων και θα μπερδευτούμε με το τι είναι γρίπη και τι κορονοϊός. Τεστ δεν γίνονται, μόνο με 80 ευρώ αν καταβάλλει κάποιος. Είναι επείγον να συνταγογραφούνται τα τεστ, να τα καλύπτει το δημόσιο σύστημα υγείας. Αν πας σε ιδιώτη να τα καλύπτει ο ασφαλιστικός σου φορέας. Είναι κρίσιμο θέμα” είπε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Υπάρχει ένα στοιχείο ανορθολογικό σε αυτή τη συζήτηση. Τα παιδιά που κινητοποιούνται και δεν υποκινούνται από πολιτικές δυνάμεις όπως εύκολα λέει η κυβέρνηση, αλλά από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιπροσθέτως φέτος με την υγειονομική ανασφάλεια” σχολίασε.

“Έχουν βάση και είναι δίκαια τα αιτήματά τους” υπογράμμισε. “Δεν πρέπει να στήνουμε καβγά με τα παιδιά. Πρέπει να μιλήσουμε αποδεχόμενοι τα λάθη που έχουμε κάνει και λέγοντας τι θα βελτιώσουμε. Εγώ αν ήμουν υπουργός Παιδείας, το έχω ζήσει αυτό, θα πήγαινα σε ένα σχολείο με κίνδυνο να με γιουχάρουν τα παιδιά, γιατί έτσι συμβαίνει. Τους πολιτικούς τους γιουχαΐζουν αρκετά παιδιά και άλλα μέλη της κοινωνίας. Θα τους έλεγα έχω κάνει τα εξής λάθη, τα εξής μπορώ να διορθώσω και τα άλλα θα δούμε τι κάνουμε, πηγαίνετε για μάθημα. Ανοιχτά σχολεία λοιπόν με υγειονομική ασφάλεια και με εκπαιδευτική επάρκεια και όχι καβγάς με τα παιδιά” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ