Τσίπρας: Ανάγκη ενίσχυσης των πρωτοβουλιών της γερμανικής προεδρίας για τον τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας

Την επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η γερμανική προεδρία για τον τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας, τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και απέναντι στην Κύπρο, με επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών και των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αναβαθμισθεί ο ευρωτουρκικός διάλογος με την απειλή ισχυρών κυρώσεων και την προοπτική μιας θετικής ατζέντας”.

Στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας–Ελλάδας του Γερμανικού Κοινοβουλίου, βουλευτή του Die Linke και πρώην πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα να υπάρξουν γενναίες ευρωπαϊκές αποφάσεις για μετεγκαταστάσεις, τροποποίηση της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και δίκαιο καταμερισμό των προσφυγικών βαρών στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού για Άσυλο και Μετανάστευση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην εργαλειοποίηση των ροών από την Τουρκία και να μην εφησυχάζει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει δήθεν “ευρωπαϊκή ασπίδα”.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Γκίζι για τη διαχρονικά υποστηρικτική στάση του στο ζήτημα του αναγκαστικού δανείου και των αποζημιώσεων, τονίζοντας ότι οι διεκδικήσεις της Ελλάδας παραμένουν ενεργές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ