Βουλή: Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στον Κώστα Μάρκου

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, καλείται πλέον να αποφασίσει αν θα επιβληθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μάρκου, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, κατά πλειοψηφία, τάχθηκε υπέρ της πρότασης μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, στις 22 Ιουλίου, του πορίσματος για τη «Novartis».

Υπέρ της πρότασης μομφής τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε επιφυλάξεις. Από την πλευρά τους, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, διευκρινίζοντας ότι καταδικάζουν την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του κ. Μάρκου, η οποία ήταν «απρεπής και καταδικαστέα», ωστόσο είναι αρκετά τα πειθαρχικά μέτρα που επιβλήθηκαν την ίδια μέρα, με την αποβολή του από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα καταθέσει άμεσα στον πρόεδρο της Βουλής την εισήγηση της, ο οποίος και θα έχει τη τελική γνώμη για το αν θα του επιβληθεί ποινή και ποια θα είναι αυτή.

Σημειώνεται ότι ένα από τα πειθαρχικά μέτρα που προβλέπονται για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, είναι και η περικοπή κατά το ¼ της βουλευτικής αποζημίωσης του βουλευτή, για ένα μήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ