Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών – ΒΙΝΤΕΟ

Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα δοθεί ευκαιρία τις επόμενες εβδομάδες να γίνει διεξοδική συζήτηση για την οικονομία με αφορμή το διεθνές οικονομικό φόρουμ της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η τριτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω στη μαύρη εικόνα την οποία παρουσιάζει ο κύριος Τσίπρας. Φαντάζομαι ότι εάν τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα, με κάποιο τρόπο αυτή η δυσανεξία των πολιτών θα αποτυπωνόταν. Προσωπικά βλέπω την κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, να εξακολουθεί να έχει ένα απόθεμα εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Και εν πάση περιπτώσει, αυτή η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για μια τετραετία. Θα υλοποιήσει το κυβερνητικό της σχέδιο και θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Τώρα, επειδή όπως είπατε εδώ είμαστε, εδώ θα είμαστε, αλλά εδώ ήμασταν κιόλας. Εδώ ήμασταν. Πήρα το λόγο για να αποκαταστήσω την αλήθεια. Είπατε ότι είχατε αντίρρηση μόνο στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Δήλωση Τομεάρχη Παιδείας, κ. Φίλη: ‘Η κυβέρνηση αποφάσισε για πολιτικούς λόγους να αναλάβει μόνη της το μεγάλο και αχρείαστο υγειονομικό ρίσκο της επαναλειτουργίας των γυμνασίων και της Α’ και Β’ λυκείου’. Πάρτε το στα πρακτικά. Διότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ξέρετε τουλάχιστον τι έχουν πει οι τομεάρχες σας. Είχατε ταχθεί κατά του ανοίγματος των σχολείων συνολικά. Είχατε σπεκουλάρει και τότε πάνω στο γεγονός ότι το άνοιγμα των σχολείων μπορούσε να προκαλέσει μία νέα έξαρση του ιού. Δείχνετε, και λυπάμαι που θα το πω, σχεδόν να επιχαίρετε για το γεγονός ότι μπορεί κάποια πράγματα να μην έχουν πάει ακριβώς όπως τα είχαμε προγραμματίσει.

Για άλλη μια φορά αναφερθήκατε στο ότι δεν έκανα αυτοκριτική. Δύο φορές έκανα τη δική μου αυτοκριτική και δεν έχω καμία δυσκολία να την ξανακάνω. Αλλά ξέρετε, θα σας το ξαναπώ, το να παρουσιάζετε μία εικόνα σχεδόν ικανοποίησης για οτιδήποτε στραβό γίνεται στη χώρα, να μιλάτε για υπανάπτυξη αναφερόμενος σε μία οικονομική κρίση πρωτοφανή για ολόκληρο τον πλανήτη, να αναφέρεστε σε στοιχεία εξαμήνου. Αυτά τα στοιχεία έχουμε. Όταν θα έχουμε τα στοιχεία του εννιαμήνου, θα συζητήσουμε με τα στοιχεία του εννιαμήνου και όταν έχουμε τα στοιχεία του έτους, θα συζητήσουμε με τα στοιχεία του έτους. Αυτή τη στιγμή έχουμε τα στοιχεία του εξαμήνου και με αυτά πορευόμαστε.

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα, κύριε πρόεδρε, τα της οικονομίας και της μαύρης εικόνας την οποία παρουσιάζει ο κύριος Τσίπρας θα έχουμε την ευκαιρία, όπως σας είπα, να τα συζητήσουμε. Μία φράση μόνο, όμως, για το ζήτημα του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ‘Δεύτερη Ευκαιρία’. Βρήκα ενδιαφέρον ότι έχουμε θέσει το νομοσχέδιο σε διαβούλευση τρεις εβδομάδες τώρα, δύο τουλάχιστον. Είναι η πρώτη φορά που ακούω τοποθέτηση από εσάς για το θέμα. Ίσως είστε ακόμα σε φάση καλοκαιρινής ραστώνης.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του, ‘Δεύτερη Ευκαιρία’. Ομογενοποιεί διατάξεις άκρως προβληματικές και δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους οι οποίοι με το δικό σας πλαίσιο θα βρισκόντουσαν παντελώς, μα παντελώς απροστάτευτοι, διότι εσείς είχατε συμφωνήσει την άρση της προστασίας της ά κατοικίας, να έχουν τη δυνατότητα να κατοικήσουν στο σπίτι τους. Να μην έχουμε τα φαινόμενα των εξώσεων που έχουμε δει σε τόσες άλλες χώρες και να μπορέσουν να έχουν τη δυνατότητα να ξανακερδίσουν την περιουσία τους εφόσον έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

Ως προς το ζήτημα του κεφαλαιοποιητικού 2ου πυλώνα. Ξέρετε, εμείς ανήκουμε στην κατηγορία των κομμάτων που είμαστε συνεπείς προεκλογικά και μετεκλογικά σε αυτά τα οποία λέμε. Είχαμε μιλήσει για την ανάγκη ο 2ος πυλώνας να αποκτήσει κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά. Δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν. Η Επιτροπή Πισσαρίδη, η οποία εισηγείται το ίδιο, δεν αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι είναι ιδεολογικά κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Ίσως πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθείτε ότι εσείς έχετε μείνει στο παρελθόν και ότι ο κόσμος και η Ελλάδα έχουν προχωρήσει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ