Ζαχαράκη: Να εκπαιδεύσουν όλοι τους μαθητές στη χρήση μάσκας – ΒΙΝΤΕΟ

Για το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα (14/9) με τα μέτρα προστασίας που έχουν αποφασιστεί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη καλώντας τους πάντες να εκμεταλλευτούν τις ημέρες μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους, ώστε τα παιδιά να διδαχθούν με τον καλύτερο τρόπο την χρήση της μάσκας και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Ταυτόχρονα, η κα. Ζαχαράκη υποστήριξε ότι «φέτος υπήρξε φροντίδα ώστε να υπάρχουν πιο έγκαιρα από ποτέ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, έγινε η πρόσληψη χιλιάδων καθηγητών ειδικής αγωγής, υπήρξε συνεργασία για τις μάσκες και τα αντισηπτικά, φυσικά και για τις καθαρίστριες στα σχολεία».

Απαντώντας σε αιχμές των εκπαιδευτικών ότι δεν υπάρχει θεσμική προστασία τους έναντι των γονέων που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στο σχολείο, η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι θα υπογραφούν και θα σταλούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις και εγκύκλιοι, που αφορούν την λειτουργία του σχολείου και την θωράκιση των εκπαιδευτικών για την περίοδο που ξεκινά.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε σε ειδικές οδηγίες που έχουν σταλεί για την διαδικασία της κατανάλωσης φαγητού από τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες, ενώ διευκρίνισε ότι εγκαίρως έχει υπάρξει κρατική μέριμνα για την επάρκεια καθαριστριών σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει πλαίσιο για την προστασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ωστόσο από την απάντηση της στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου τι θα ισχύει εάν υπάρχει παππούς ή γιαγιά που ζουν στο ίδιο σπίτι με το παιδί, προέκυψε ότι σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει πλήρης κάλυψη.

Με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ