Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Deloitte Alexander Competence Center

Επίσκεψη στο Deloitte Alexander Competence Center (DACC), στο πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας στις νέες τεχνολογίες της Deloitte στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του για τις συσκέψεις με τους φορείς της πόλης, εν όψει του Thessaloniki Helexpo Forum. Ο CEO της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος μαζί με τον Partner, επικεφαλής του Deloitte Alexander Competence Center κ. Βασίλη Καφάτο είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο και τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα που τον συνόδευαν, στους χώρους του κέντρου, να αναλύσουν το όραμα, την αποστολή και το μοντέλο λειτουργίας του και να συνομιλήσουν με τους νέους επαγγελματίες που απασχολούνται στα γραφεία σε διεθνή project του δικτύου της εταιρείας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το Deloitte Alexander Competence Center ιδρύθηκε στο τέλος του 2017 με στόχο να επενδύσει και αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων και να μειώσει το φαινόμενο της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού στην Ελλάδα (brain drain). Αποτελεί το 1ο πρότυπο κέντρο ανάπτυξης καινοτομίας και δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες, στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, ενώ απασχολεί περισσότερα από 300 νέα εξειδικευμένα στελέχη, συμβάλλοντας στην τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στη χώρα. Τα project που εξυπηρετούνται για το δίκτυο της Deloitte στην Ευρώπη αφορούν τους τομείς Digital, Application Management, Systems Integration, Cloud Engineering, Robotics Process Automation, Data Analytics, Enterprise & Operations Risk, Cyber Risk, Assurance, Finance και Tax.

Στη παρουσίαση του Deloitte Alexander Competence Center προς τον Πρωθυπουργό, ο CEO της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος ανέφερε: «Οι νέοι επαγγελματίες του Deloitte Alexander Competence Center έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την καριέρα τους και να εκπαιδευθούν σε τεχνολογίες αιχμής σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον που προσφέρει σταθερότητα και συνεχιζόμενες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης. Ξεκινήσαμε με 20 εργαζόμενους στο τέλος του 2017 και προσδοκούμε να ξεπεράσουμε τους 600 τα επόμενα χρόνια. Μέσω του Deloitte Alexander Competence Center και της επένδυσης στην αξιοποίηση του ταλέντου των νέων αποφοίτων, στη συνεχή κατάρτιση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων τεχνολογιών αιχμής, φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής σε έναν κόμβο γνώσης και καινοτομίας, ικανό να συνεισφέρει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία».

Ο Πρωθυπουργός, σε συνομιλία με τα στελέχη του Deloitte Alexander Competence Center, επισήμανε τη σημασία της πληροφορίας και της ανάλυσης μεγάλων δεδομένων στην αντιμετώπιση φαινομένων όπως είναι η πανδημία του COVID-19, καθώς και τον καταλυτικό ρόλο της καινοτόμου τεχνολογίας σε αυτά.

Το Deloitte Alexander Competence Center συνεργάζεται στενά με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της περιοχής, ενώ παράλληλα διοργανώνονται εξειδικευμένα και πιστοποιημένα μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, bootcamps, coding schools, ακαδημίες και ημέρες καριέρας, μέσω της πρωτοβουλίας «DACCademy». Στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετέχουν έμπειρα στελέχη και εκπαιδευτές από το παγκόσμιο δίκτυο της Deloitte, ενώ στο 80% των συμμετεχόντων αυτών των προγραμμάτων, προσφέρονται μόνιμες θέσεις εργασίας στο Deloitte Alexander Competence Center, σε συναφή αντικείμενα και έργα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ