Ο Έλληνας Αρχηγός της Διοίκησης Πολυεθνικής Ταξιαρχίας νοτιοανατολικής Ευρώπης – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η ηγεσία των Σκοπίων τίμησε τον Έλληνα Ταξίαρχο, που ανέλαβε Αρχηγός της Διοίκησης Πολυεθνικής Ταξιαρχίας νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται για τον Αριστείδη Ηλιόπουλο που παρέλαβε τα νέα του καθήκοντα από τον Ρουμάνο Ταξίαρχο Tudorica Petrache. Η τελετή έγινε την περασμένη Τετάρτη και συνέπεσε με την γενέθλια ημέρα της SEEBRIG (συμπλήρωση 21 ετών από την ίδρυσή της). Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο BORO MENKOV, στο Κουμάνοβο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στο οποίο πρόσφατα μεταστάθμευσε το Στρατηγείο της Ταξιαρχίας από το Στρατόπεδο ΣΧΟΙΝΑ στον Τύρναβο Λάρισας.

Η SEEBRIG είναι η Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι, ο Πρωθυπουργός της χώρας Όλιβερ Σπασόφσκι, η Υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, ο Υφυπουργός Άμυνας της Αλβανίας και Πρόεδρος της South Eastern Europe Defense Ministerial – Coordination Committee (SEDM-CC) και της Political Military Steering Commitee (PMSC) Πέτρο Κότσι.

Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ κι ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια, Δημήτριος Γιαννακάκης. Επιπλέον παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας μελών κρατών της SEEBRIG, καθώς επίσης Πρέσβεις και ΑΚΑΜ λοιπών χωρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ