Κορονοϊός: Ασυνήθιστες εικόνες στο Κοινοβούλιο – Με μάσκες οι βουλευτές – ΒΙΝΤΕΟ

Ασυνήθιστες είναι οι εικόνες που επικρατούν από το πρωί στη Βουλή, καθώς οι βουλευτές που παρακολουθούν τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το φορολογικό νομοσχέδιο, φορούν υποχρεωτικά προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό.

Η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις συνεδριάσεις της Βουλής, τόσο στην Ολομέλεια όσο και στις Επιτροπές, ελήφθη έπειτα από σχετική οδηγία της Υγειονομικής Μονάδας της Βουλής.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στην Ολομέλεια και με την έναρξη του νομοθετικού έργου όλοι οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί φόρεσαν την προστατευτική μάσκα. Το ίδιο έκανε και ο Πρωθυπουργός.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε πως το Κοινοβούλιο όχι μόνο θα πρέπει να ακολουθεί πρώτο τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και να εκπέμπει το ανάλογο μήνυμα στην κοινωνία.

Σημειώνεται πως σήμερα είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, που προβλέπουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το Star:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ