Περισσότεροι επιβάτες στα πλοία – Αυξάνεται η πληρότητα

Αναθεωρείται προς τα πάνω η πληρότητα των πλοίων, καθώς όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Έτσι, τα πλοία θα ταξιδεύουν με ακόμη περισσότερους επιβάτες.

“Είχαμε δηλώσει από την αρχή που συντάξαμε τα πρωτόκολλα ότι εφόσον τα μέτρα τηρούνται και μας το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα εμείς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση των σχετικών πρωτοκόλλων. Ήδη έχουμε αναθεωρήσει μια φορά το πρωτόκολλο και ήδη έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με δεδομένο ότι και τα επιδημιολογικά δεδομένα μας το επιτρέπουν” είπε στο OPEN ο κ. Πλακιωτάκης.

“Ήδη γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα στα πλοία και κατά την επιβίβαση και κατά την αποβίβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Σε μεγάλο βαθμό έχει προστατευθεί η δημόσια υγεία και των επιβατών και των μελών πληρωμάτων και των κατοίκων των νησιών” ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, εκτιμώντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. Ωστόσο δεν αποκάλυψε το πόσο θα αυξηθεί η πληρότητα. “Θα αυξηθεί σημαντικά. δεν μπορώ να προσδιορίσω το ακριβές ποσοστό αλλά θα είναι σημαντική η αύξηση των πρωτοκόλλων” είπε.

Υπενθυμίζεται ότι την αύξηση της πληρότητας των πλοίων είχε προαναγγείλει ο κ. Πλακιωτάκης την Τρίτη μέσω Realfm. “Μέσα στον Ιούλιο να περιμένετε εκ νέου αναθεώρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου προς τα πάνω. Δεν θέλω να πω ακριβή νούμερα, αλλά σίγουρα η πληρότητα θα είναι παραπάνω από το 65%”, είχε δηλώσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ