Βελόπουλος σε ΝΔ: Πάρτε σοβαρά τη διακυβέρνηση της χώρας – Κινείστε σε λάθος κατεύθυνση – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, τόσο για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί, όσο και για το νομοσχέδιο που αφορά τις διαδηλώσεις, με αφορμή τη συζήτηση για την τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου.

Ο κ. Βελόπουλος καταλόγισε «οικτρά λάθη στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης», ενώ υποστήριξε ότι «δεν αγωνίζεται σωστά απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις».

«Δεν αγωνίζεστε στα ελληνοτουρκικά. Αφού η Τουρκία μιλά συνεχώς για casus belli, να πούμε κι εμείς ότι αν η Τουρκία αρχίσει έρευνες στα 6 ναυτικά μίλια, τότε θα το θεωρήσουμε κι εμείς casus belli. Η τακτική της Ελλάδας θυμίζει αυτόν που ταΐζει τον λύκο με κρέας και μετά του κάνει σεμινάριο για βηγκανισμό. Με τον κατευνασμό ταΐζουμε την Τουρκία με κρέας και μετά τις διεθνείς συνθήκες της μιλάμε για βηγκανισμό. Καταλάβετέ το, ο Τούρκος αντιλαμβάνεται μόνο ένα πράγμα: την ισχύ και την αποτροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Ακόμα, έκανε λόγο για συγχορδία συμβούλων που μιλούν για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, δημιουργώντας ρήγματα στην εξωτερική πολιτική και εκθέτουν τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό.

Επικριτικός ήταν και για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν νομικές ασάφειες, δεν διευκρινίζεται αν είναι νόμιμη ή παράνομη η αυθόρμητη ή έκτακτη συνάθροιση» και «δεν προβλέπονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες».

«Όταν κάποιος καίει το μαγαζί, πρέπει να είναι κακούργημα και όχι πλημμέλημα και να ξέρει ότι θα πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης. Εσείς λέτε θα πληρώνει ο οργανωτής. Γιατί όχι ο κάθε “αναρχοάπλυτος”, “ψευτοαναρχικός”, γιατί όχι οι παρακρατικοί; Πρέπει να υπάρξει νομοθετική ασφάλεια, να απαγορεύεται χωρίς παραθυράκια στον όποιο αλήτη, να καίει», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

«Πάρτε σοβαρά τη διακυβέρνηση της χώρας. Κινείστε σε λάθος κατεύθυνση και δυστυχώς τα βράχια είναι κοντά», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ