Μαξίμου: Την Τρίτη ο τελικός κατάλογος των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα

Αύριο Τρίτη μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαβουλεύσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα.

Αυτό τόνισαν πριν από λίγη ώρα κυβερνητικές πηγές με αφορμή ερωτήματα για το τι θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου, για αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές από και προς τρίτες χώρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επεσήμανε ότι από «από μεθαύριο θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων».

Σε γραπτή διαδικασία τίθεται τελικά η λίστα των τρίτων χωρών, από τις οποίες οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εισέλθουν στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.  Υπενθυμίζεται πως τo βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από εξάωρες διαβουλεύσεις των επικεφαλής των μόνιμων αντιπροσωπειών της ΕΕ, είχε αποφασιστεί ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οι χώρες οι οποίες αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως είναι: Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Σερβία, Γεωργία, Ουρουγουάη, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Αλγερία και Μαρόκο. Σ’ αυτές θα συμπεριληφθεί και η Κίνα υπό τον όρο να εφαρμόσει πολιτική αμοιβαιότητας, δηλαδή να ανοίξει κι εκείνη τα σύνορα για όσους εισέρχονται από την Ευρώπη. Εκτός μένουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία και η Τουρκία. Τα επιδημιολογικά κριτήρια των χωρών που θα συμπεριληφθούν στη λίστα, είναι ίδια ή καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ