Λιβανός στον Realfm 97,8: Γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την επόμενη μέρα της Ευρώπης

“Είναι μία μεγάλη και σπουδαία μέρα για την Ευρώπη. Εγώ είδα ένα μεγάλο θετικό στην ανακοίνωση της Κομισιόν, ότι γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την επόμενη μέρα της Ευρώπης, για την δημοσιονομικής της ένωση η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε μία πολιτική ένωση. Προφανώς υπάρχουν εμπόδια, προφανώς υπάρχουν ημερομηνίες κλειδιά τις οποίες πρέπει να δούμε για να τις ξεπεράσουμε αλλά είναι μία μεγάλη μέρα, ταυτόχρονα είναι μία μεγάλη ευκαιρία και για την Ελλάδα. Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό αν και πότε θα περάσει τις εξετάσεις της αυτή η πρόταση και υπάρχει και ένα μικρό μόνο αρνητικό σε όλη αυτή την έκθεση που διαβάσαμε το οποίο όμως είναι και ενδεικτικό για το τι πρέπει να κάνει η χώρα μας, ότι βλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε περίπου στο 1,2 – 1,3 % του ευρωπαϊκού μέσου όρου από εκεί που ήταν στο 1,8. Αυτό πάει να πει ότι τις τελευταίες δεκαετίες πέσαμε. Εμείς πρέπει να έχουμε τον φιλόδοξο στόχο να φτάσουμε στο 2,5%, να διπλασιάσουμε δηλαδή την παρουσία μας στο ΑΕΠ της Ευρώπης. Όμως, είναι μία σπουδαία μέρα γιατί είδαμε ότι όλοι μαθαίνουν, άρα έμαθαν και οι Γερμανοί από τα λάθη του παρελθόντος”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Νομίζω ότι εδώ στην Ελλάδα δεν πρέπει να μπούμε σε ένα διάλογο μικρότητας μεταξύ μας τα κόμματα. Αντιθέτως, πρέπει να δούμε πώς θα εκμεταλλευτούμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας… Το πακέτο των 750 δισ. έχει 500 δισ. επιχορηγήσεις και 250 δισ. δάνειο για το σύνολο. Οι επιχορηγήσεις προφανώς όσο και να θέλει κανείς να γκριζάρει αυτή τη μέρα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι εκεί δεν θα υπάρχουν υποχρεώσεις. Αντιθέτως, θα υπάρχουν υποχρεώσεις προγραμματικές πριν, δηλαδή για να πάρεις αυτά τα χρήματα πρέπει να πεις τι θα τα κάνεις… Για το δεύτερο πακέτο που είναι τα δάνεια, που κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί να συνδυαστούν με μνημόνια, πρώτον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κάθετος σε αυτό που εκφράζει την άποψη της κυβέρνησης, αλλά βλέποντας και το τι γίνεται στον ευρωπαϊκό διάλογο από χθες νομίζω ότι και εκεί ρητά έχουν τοποθετηθεί όλοι ότι η εποχή των μνημονίων έχει παρέλθει”, σημείωσε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε:

“Είναι η μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο στην Ελλάδα με επενδύσεις κυρίως στη νέα τεχνολογία, κυρίως στον συνδυασμό της προστασίας του περιβάλλοντος και με την πρωτογενή παραγωγή κυρίως και με τον τουρισμό, αλλά και με άλλες μορφές βιομηχανικής παραγωγής που θα είναι σύγχρονες”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ