Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Δεν δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σκληρή ήταν η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. “Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων” αναφέρει το ΥΠΕΞ.

“Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση. Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας”, σημειώνει η Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι απαντώντας στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και το δικαίωμα τους για ζωή… Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει πρώτα να απαλλαγεί από τη δική του βαρβαρότητα. Πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζουν, να μην τους κακομεταχειρίζονται και να μην τους στέλνουν πίσω στα σύνορα”.

“Η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι το λίκνο του πολιτισμού πρέπει να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ