Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Αυτά που συνέβησαν στον Έβρο δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός

“Δυστυχώς, αυτά που συνέβησαν στον Έβρο δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Πρέπει να τα εντάξουμε στη γενικότερη προσπάθεια της Τουρκίας να ανεβάσει ‘πίστα’ στην επιθετικότητά της, πράγμα που φαίνεται κατεξοχήν στα νέα ρεκόρ υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένα νησιά, στην παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντίστοιχη ρητορική της. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ, απέναντι σε αυτό το κρεσέντο επιθετικότητας ούτε όλη την αλήθεια λέει στον ελληνικό λαό και τα μηνύματα που στέλνει είναι μηνύματα που δεν αποθαρρύνουν, αποθρασύνουν αυτή την επιθετικότητα”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Φάνηκε από το δελτίο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών ότι πράγματι Τούρκοι στρατιώτες όχι απλώς αμφισβήτησαν τα σύνορα, τα παραβίασαν. Μίλαγε στο δελτίο Τύπου ο υπουργός για πρόσφατη κίνηση περιορισμένου αριθμού Τούρκων πολιτών και στρατιωτικών οι οποίοι πραγματοποίησαν μετρήσεις στην περιοχή των Φερών. Παρενόχλησαν τους δικούς μας στρατιωτικούς της χαρτογραφικής υπηρεσίας του Στρατού. Από ότι φαίνεται μπαινόβγαιναν για ένα διάστημα και αυτό εμφανίστηκε ως μη γεγονός από το υπουργείο Εξωτερικών και από το υπουργείο Άμυνας που είχε τη βασική ευθύνη. Είναι προφανές ότι με τέτοια συμπεριφορά που και απέναντι στον ελληνικό λαό είναι προσβλητική και κυρίως δείχνει ένα τεράστιο κενό στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος.

Ερωτηθείς εάν είναι υπέρ του να υπάρξει φράκτης και στο νότιο τμήμα του Έβρου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι “ο φράχτης είναι έσχατο μέσο προστασίας των συνόρων. Έχει αποδειχθεί στην περίπτωση των αμερικανομεξικανικών συνόρων ότι δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο και συζητώντας σε διπλωματικό επίπεδο θεωρώ ότι δημιουργεί τον κίνδυνο να δεχθούμε τον ρόλο της ‘ασπίδας’ στο φρούριο Ευρώπη, να παίξουμε το παιχνίδι εκείνων των κεντροευρωπαϊκών χωρών που θέλουν την Ελλάδα να είναι φράχτης να ανακόπτει τις ροές, αλλά σε περίπτωση που δεν τις ανακόπτει να γίνεται η αποθήκη ψυχών για όλη την Ευρώπη”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ