Πέτσας: Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τον τουρισμό – ΒΙΝΤΕΟ

“Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον τουρισμό. Σκοπός είναι να συνδιαμορφωθεί ένα συνεκτικό πακέτο, ένα πλαίσιο που θα έχει τρεις πυλώνες οι οποίοι είναι η εργασία, η φορολογία και η ρευστότητα. Αυτό το τρίπτυχο θα είναι που θα κατευθύνει τις ανακοινώσεις της επόμενης εβδομάδας”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα στα μέσα Ιουνίου η κυβέρνηση θα έχει την εικόνα για το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός από 1η Ιουλίου. “Εμείς δουλεύουμε ώστε τα υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα να πείσουν όλους τους ταξιδιώτες ότι είναι ασφαλείς, επομένως να μην διστάζουν να μετακινηθούν. Οι επαγγελματίες του τουρισμού να ξέρουν ότι τους συμφέρει να ανοίξουν γιατί θα έχουν κάποιο τζίρο”.

Σχετικά με την εστίαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι “έχουμε πει από την αρχή ότι το σχέδιο μας είναι ένα σχέδιο που επιδέχεται συνεχώς αναθεωρήσεις ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Εφόσον οι ειδικοί έκριναν εχθές ότι είμαστε σε μία καλή φάση ώστε να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, θέσαμε υπόψιν της επιτροπής να εξετάσει και το ζήτημα εάν μπορεί και η εστίαση να έρθει μία εβδομάδα νωρίτερα. Δηλαδή αντί για την 1η Ιουνίου να ανοίξει η εστίαση στις 25 Μαΐου”

Τέλος, δήλωσε ότι η Ελλάδα συζητά και με άλλες χώρες το ενδεχόμενο διμερών συμφωνιών, υπογραμμίζοντας πάντως ότι στην ΕΕ δεν πρέπει να υπάρχει κατακερματισμός.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ