Κικίλιας: Μέσα στην κρίση δυναμώσαμε το σύστημα υγείας – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν υπάρχει κάτι ανώτερο από την ανθρώπινη ζωή και η αξία της ανθρώπινης ζωής φάνηκε μέσα σε αυτή την πανδημία, σε αυτή την τεράστια κρίση δημόσιας υγείας. Εμείς προσπαθήσαμε μέσα σε αυτή την κρίση να ενδυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με προσλήψεις νοσηλευτών, με προσλήψεις ιατρών και με τη βοήθεια ιδιωτών, μέσα ατομικής προστασίας που μπορέσαμε να έχουμε για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας με δωρεές. Κυρίως όμως με την προσπάθεια αυτή που είναι συνεχιζόμενη και έχω δώσει τον λόγο μου ότι θα ενταθεί εντός του καλοκαιριού για να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”, είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού.

Σχετικά με το θέμα των προσλήψεων και των μονιμοποιήσεων ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως “πρέπει να πιστωθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν μπορούμε να ξεχνάμε αυτά τα οποία συνέβησαν μέσα στην κρίση ότι πολύ νωρίς, πολύ πιο γρήγορα από ότι οποιοσδήποτε άλλος ηγέτης στην Ευρώπη πήρε μέτρα τέτοια ώστε να προστατευτούν οι Έλληνες και ένιωσε ο συμπολίτης μας ότι υπάρχει κράτος που τον φροντίζει και προσπαθεί… Μέσα σε λίγους μήνες προσλάβαμε πάνω από 4.000 υγειονομικούς νοσηλευτές, ιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό. Είναι μία άνευ προηγουμένου αλλαγή και διαρθρωτική μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας”, ενώ όπως σημείωσε στόχος είναι οι επικουρικοί που προσλήφθηκαν να μονιμοποιηθούν.

Αναφερόμενος στο θέμα του τουρισμού ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι “κάνουμε γρήγορα βήματα, όχι όμως βιαστικά και πάντα υπό την τεκμηρίωση και τη στήριξη των επιστημόνων, των ειδικών” και σημείωσε ότι “η φάση που βιώνουμε από σήμερα, είναι πολύ σημαντική. Κανένας δεν θέλει αυτή η πολύ καλή εικόνα να χαλάσει… Αν τηρήσουμε τα μέτρα και φροντίσουμε τις ευπαθείς ομάδες θεωρώ ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πάμε καλά. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα, μαζί με την επιστήμη που τρέχει, να ξέρουμε τι τεστ θα έχουμε στο επόμενο διάστημα και ποια θα είναι αυτή η μεθοδολογία και το πρόγραμμα μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον εσωτερικό τουρισμό καταρχάς και αν είναι εφικτό τον εξωτερικό τουρισμό”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ