• Η απάντηση της Κανέλλη στις αντιδράσεις για τις δηλώσεις της σχετικά με τον μισθό της

  3:39 μμ, Τετάρτη 01 Απρ 2020 3:39 μμ, Τετάρτη 01 Απρ 2020

  Απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις της σχετικά με το αν θα παραχωρήσει μέρος του μισθού της στο ταμείο για τον κορονοϊό, δίνει η Λιάνα Κανέλλη.

  Σε σημερινό άρθρο της, με τίτλο “ρούχο καθαρό στα μανταλάκια σας...” η βουλευτής του ΚΚΕ διευκρινίζει πως “δε χρηματοδοτώ με ψευδοφιλανθρωπία την πολιτική που σώζει τις μάζες, για να τις χειραγωγήσει μια και καλή και χωρίς αντίσταση. Δεν πλειοδοτώ στο μυαλομάζωμα, το μισθομάζωμα κι άλλα τέτοια τερτίπια, δίνοντας το καλό παράδειγμα της υποταγής στη συγκυρία”.

  Διαβάστε το κείμενο της Λιάνας Κανέλλη:

  “Στο ικρίωμα του λαϊκισμού, της χυδαιότητας, της διαστρέβλωσης, της συναδελφικής κακοήθειας, της δημόσιας βιαιοπραγίας ακόμη, προς ηδονή των θηρευτών εντυπώσεων, έχω στηθεί αμέτρητες φορές από τότε που επέλεξα να ζω γράφοντας και μιλώντας. Το κεφάλι μου το κράτησα ψηλά και τη μέση μου ίσια κι όρθια.

  Έτσι θα πράξω και τώρα. Στα γεράματα. Χωρίς τα… όπλα του τουήτερ και του ίνσταγκραμ. Δεν έχω να αποδείξω τίποτε σε μακελάρηδες κι άλλα επίκαιρα κτήνη, φτηνιάρηδες ενδημικούς μαφιόζους και ιδεολογικούς δουλέμπορους της εντυπωσιοθηρίας. Στο τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, η απάντησή μου αφορά εμένα και τον παραλήπτη. Και δεν απαντάω μεμονωμένα σε καθάρματα που μ’ εκβιάζουν για να την πάρουν λάφυρο κι ύστερα να την βγάλουν σε πλειστηριασμό με εύλογο κέρδος.

  Έχουμε και λέμε λοιπόν: η προτροπή για κατάθεση μισού βουλευτικού μισθού ήρθε από το προσωπικό φέησμπουκ του πρωθυπουργού, ίσως και σ’ ένα διάλειμμα της μάχης εναντίον της πανδημίας. Οπότε χρειαζόταν κι ένα πυροτέχνημα για να μη φανεί η γύμνια του συστήματος, σε έδαφος υποκείμενου νοσήματος της υπερδεκαετούς οξείας μνημονίτιδας, που πλήττει μόνο το λαό. Δεν ήταν ούτε πολιτική πρόταση, ούτε κοινοβουλευτική, μήτε καν επίσημα διατυπωμένη, προσκοπικού τύπου πρόσκληση, σε εθελοντισμό. Έσπευσαν να ανταποκριθούν, κρύβοντας πίσω από επικαιροποιημένη φιλανθρωποίηση, τις φάτσες τους με κατάλληλες λεζάντες, πλείστοι όσοι κάτοχοι στρατιών τρολ και αλγορίθμων, αγοραστές τη ευμένειας του πρωθυπουργικού πρίγκηπα και θιασώτες της ελεύθερης αγοράς. Αυτής που θέλει οι δήμιοι των δικαιωμάτων να το παίζουν το ρολάκι ότι δήθεν μοιάζουν με τα θύματά τους σε επίπεδο συνεπειών. Να θολώσει ο νους να μη βλέπει τον εχθρό της επόμενης μέρας. Τωρινοί και μελλοντικοί άνεργοι, να χειροκροτούν όσους τους έδεσαν χειροπόδαρα, καβάλα στην ανωτέρα βία για το καλό τους.

  Σ’ αυτήν την υποκρισία κρύβεται το… βουλώστε τα στόματα που νομοτελειακά θ’ ανοίξουν, όταν η πραγματική ζωή κι όχι η επιβίωση θα διεκδικούν τα πάντα. Σ’ αυτό απάντησα εν γνώσει των συνεπειών του νόμου της επικοινωνιακής ζούγκλας, ότι δε βάζω πλάτη. Δε χρηματοδοτώ με ψευδοφιλανθρωπία την πολιτική που σώζει τις μάζες, για να τις χειραγωγήσει μια και καλή και χωρίς αντίσταση. Δεν πλειοδοτώ στο μυαλομάζωμα, το μισθομάζωμα κι άλλα τέτοια τερτίπια, δίνοντας το καλό παράδειγμα της υποταγής στη συγκυρία. Μπορεί να προσφέρω μάσκες και αντισηπτικά. Ούτε το ξέρετε τιμητές της δεκάρας, ούτε θα το μάθετε ποτέ. Αλλά να προσφέρω φίμωτρα και παραλυτικά των αγώνων, που θα εκραγούν άμα πεταχτεί το καπάκι της χύτρας ταχύτατου φόβου των ημερών, έχω το κουράγιο ν’ αρνηθώ. Κρεμάστε με στα μανταλάκια σας. Είμαι ρούχο καθαρό, ανεξαρτήτως μόδας”.

  Οι χθεσινές δηλώσεις της

  Απαντώντας στην προτροπή δημοσιογράφου να «βοηθήσουν και οι βουλευτές λίγο», με αφορμή την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραχωρήσουν βουλευτές και υπουργοί το 50% του μισθού τους στο ταμείο για τον κορονοϊό, η βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για «αστειάκι να γίνονται οι βουλευτές οι χορηγοί των ψηφοφόρων τους» και για «επικοινωνιακό τρικάκι», σημειώνοντας πως οι βουλευτές για να βοηθήσουν πρέπει να προτείνουν πράγματα υπέρ των πολιτών. Διευκρίνισε, δε, ότι το ΚΚΕ «ζητάει προσλήψεις, ζητάει κάλυψη των δικαιωμάτων, να ακυρωθούν οι απολύσεις, είναι στο πλευρό των υγειονομικών». «Οι βουλευτές δεν θα βοηθήσουν με την τσεπούλα τους για ένα δίμηνο για να αποκτούν άλλοθι να ψηφίζουν την πολιτική που έχει φέρει τον κόσμο στην δεινότητα... Μας ψηφίζετε για τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνουμε», είπε μεταξύ άλλων χθες η Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1. Δείτε το βίντεο:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα