Κορονοϊός: Αυτά είναι τα τουριστικά καταλύματα που θα παραμείνουν ανοικτά

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα τουριστικά καταλύματα που με απόφαση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη η λειτουργία τους επιτρέπεται, σύμφωνα με την παρ. 4 του εξηκοστού όγδοου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68).

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα καταλύματα

Τα καταλύματα αυτά – όπως προβλέπεται και με την κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 987/Β/22.3.20) – έχει κριθεί ότι είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση:

(α) προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας,

(β) πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού,

(γ) προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών,

(δ) προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών,

(ε) προσφύγων ή αιτούντων άσυλο,

(στ) φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή,

(ζ) εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό.

Στο link του υπουργείου Τουρισμού ( http://www.mintour.gov.gr/PressRoom/PressReleases/lista-jenodoxeiwn-poy-leitoyrgoyn-kat-ejairesh ) υπάρχει η λίστα με τα ξενοδοχεία, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ