Στέλιος Πέτσας: Θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει

«Αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι «πάμε καλά» αλλά δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός γιατί οι επόμενες δυο εβδομάδες «είναι πολύ κρίσιμες».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κ. Πέτσας είπε: «Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζεται, ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει», ενώ για ενδεχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, είπε ότι υπάρχουν πολλές αποφάσεις που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας μπούσουλας που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς».

Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να πειθαρχήσουν στις οδηγίες και να μείνουν στα σπίτια τους. Ο κ. Πέτσας είπε ότι κάποιοι θεώρησαν αυτή την ανάπαυλα ως διακοπές, ενώ δεν είναι. «Είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδίσουμε. Ακόμη και αυτοί που ταξίδεψαν να μείνουν σπίτι τους να μην έρθουν σε επαφή με τις κοινωνίες και διασπείρουν τον ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της έκτακτης στήριξης και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι θα στηριχθεί όποιος έχει ανάγκη αλλά αυτό δεν σημαίνει «ανοίξαμε και σας περιμένουμε και όποιος περνάει απ’ έξω θα πετάμε χρήματα φορολογουμένων».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΣΚΑΪ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ