ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

Σε πανηγυρικό κλίμα – παρά τον περιορισμένο λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού – προσκεκλημένων, ορκίστηκε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου έδωσε τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων. Η πρώτη γυναίκα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα εξελέγη από το ελληνικό κοινοβούλιο στις 22 Ιανουαρίου 2020, έχοντας – για πρώτη φορά – τη στήριξη τριών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής) ενώ ουδείς βουλευτής την καταψήφισε (επί 294 βουλευτών, 261 ψήφισαν υπέρ ενώ 33 δήλωσαν “παρών”).

Η κ. Σακελλαροπούλου, (τέως) πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι η 13η Πρόεδρος της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας και διαδέχεται τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο. Για προληπτικούς λόγους, αλλά και ως μήνυμα στην κοινωνία για τη σοβαρότητα αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο αριθμός των προσκεκλημένων πολιτικών, διπλωματικών και άλλων αρχών έχει περιοριστεί στους περί τους 170 από 1.000 που προβλέπεται.

Αυτή την ώρα γίνεται η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

Δείτε εδώ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ