Μεταναστευτικό: Ο Μητσοτάκης πάει σε Σάμο, Χίο και Λέσβο – Τι αποφασίστηκε στο Μαξίμου

Σε Σάμο, Χίο και Λέσβο θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγινε γνωστό έπειτα από τη σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Βορείου Αιγαίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση για το μεταναστευτικό ζήτημα, που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων σε Χίο και Λέσβο, “έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα” και “τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης”.

Όπως υπογραμμίζουν από το Μαξίμου, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και των επιστροφών.

Επίσης, τονίστηκε ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν ήδη λάβει άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.

Κατά τη σύσκεψη, συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ