Debate Πλεύρη – Λάππα στον Realfm 97,8 για την προανακριτική

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, o βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, Θανάσης Πλεύρης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, Σπύρος Λάππας.

“Από τη στιγμή που μας δίνει διέξοδο ο Άρειος Πάγος ότι δεν είναι δεσμευτικό και ο μάρτυρας μπορεί να εξετάζεται διαφορετικά από έναν εισαγγελέα σε άλλον εισαγγελέα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Το ότι διαφωνώ δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι. Εμένα η άποψή μου είναι ότι έχουμε την αποκλειστική αρμοδιότητα και θα μπορούσαμε αν θέλαμε να επιμείνουμε σε αυτό γιατί έτσι λέει ο κ. Μπρακουμάτσος στο τέλος. Εμείς όμως δεν έχουμε λογικές σύγκρουσης με εισαγγελικούς λειτουργούς που είναι καθ’ολα αν θέλετε έχουν το τεκμήριο της νομιμότητας σε αυτά που λένε. Από το να κλιμακώναμε λοιπόν, μας έλυσε τα χέρια. Έχω μια διαφορετική νομική άποψη για την ερμηνεία, είναι σεβαστή ωστόσο και γι’αυτό τον λόγο με αυτόν τον τρόπο θα πάμε στην εξέταση του μάρτυρα” δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε ότι “καλωσορίζω τον κ. συνάδελφο στη γλώσσα της λογικής και στον χώρο της νομιμότητας. Επιτέλους. Τα φωνάζουμε επί 10 ημέρες, λέγανε ακριβώς τα αντίθετα, ήθελαν δια ζώσης εξέταση των μαρτύρων, τους λέγαμε άλλα λέει ο νόμος και αυτοί να μην πω τι έλεγαν. Τους καλωσορίζω αφού η χώρα έγινε “μαύρο πρόβατο”, ασχολήθηκε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Διαφάνεια του ΟΗΕ, τελικά κατάλαβαν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Άρειος Πάγος έλυσε επιτέλους τον γρίφο για τους συναδέλφους της ΝΔ, όχι για εμάς, εμείς ήμασταν εξ αρχής κάθετοι και αμετακίνητοι”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ