Καραγκούνης στον Realfm: Στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος της Προανακριτικής και οι εισηγητές των κομμάτων

Την πρόθεση των μελών της προανακριτικής επιτροπής να καταθέσουν υπόμνημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προανήγγειλε μιλώντας στον Real fm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Όπως είπε, «αυτό που αποφασίσαμε στην αρμόδια επιτροπή είναι οι εισηγητές και ο πρόεδρος της επιτροπής να μεταβούν την επόμενη ώρα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να δουν τον εισαγγελέα, όπου εκεί κάθε εισηγητής θα θέσει τα δικά του ζητήματα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

«Εμείς από την πλευρά μας θα θέσουμε τα πραγματικά περιστατικά όπως έχουν συμβεί μέχρι τώρα και αφορούν τη στάση των προστατευόμενων μαρτύρων και την άρνησή τους να καταθέσουν αλλά και άλλα ζητήματα που απασχολούν την επιτροπή μας, όπως η μη αποστολή από την Εισαγγελία διαφθοράς σειρά εγγράφων τα οποία έχουμε αιτηθεί και δεν μας έχουν προσκομιστεί ακόμα», διευκρίνισε ο κ. Καραγκούνης.

«Πάνω σε αυτές τις μαρτυρίες υπήρξε η έδραση όλων των καταγγελιών και δέκα πολιτικά πρόσωπα βρέθηκαν να ελέγχονται . Θεωρούμε, όπως είναι και η απαίτηση του κόσμου, να έρθουν αυτοί οι μάρτυρες και να καταθέσουν με τον τρόπο που προβλέπει ο Νόμος. Όπως κατέθεσαν ενώπιον του κ. Σοφουλάκη, με φυσική παρουσία και με κωδική ονομασία», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν θα καταθέσουν με κουκούλες, ο κ. Καραγκούνης απάντησε αρνητικά εξηγώντας ότι «από το νόμο προβλέπεται πως γίνεται αυτή η διαδικασία. Η προστασία για τους προστατευόμενους μάρτυρες υπάρχει έναντι τρίτων όχι έναντι εισαγγελικών αρχών. Εμείς είμαστε εισαγγελική αρχή και εμείς κρίνουμε πως θα γίνει η εξέταση. Η εξέταση γίνεται με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο, είναι πολύ ξεκάθαρο πως η επιτροπή μας θα αποφασίσει πως θα γίνει η εξέταση«.

Σχετικά με τις κατηγορίες για τον τρόπο εξέτασης των μαρτύρων, ο κ. Καραγκούνης υποστήριξε ότι «το λένε συνεχώς και το ακούω λίγο προσβλητικό προς τα μέλη της επιτροπής και τους βουλευτές, οι οποίοι εκ του Νόμου και του Συντάγματος ασκούν εισαγγελικά καθήκοντα. Προσβάλλει τους βουλευτές και την ίδια την αξιοπρέπειά τους, την ακεραιότητά τους όταν ακούγονται τέτοιες εκφράσεις και τέτοιες εκτιμήσεις ότι αν καταθέσουν ενώπιον του κ. Λάππα, του κ. Πλεύρη και του κ.Κεγκέρογλου ότι υπάρχει ενδεχόμενο απειλής, τρομοκράτησης των μαρτύρων…Νομίζω ότι δεν πρέπει καν να το αναφέρουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ