Debate Λιβανού – Ζαχαριάδη στον Realfm 97,8 για το μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

“Είμαι πάρα πολύ ανήσυχος, είναι ένα θέμα στο οποίο δεν θέλω και δεν θα κάνω μικροπολιτική και μικροκομματική αντιπαράθεση. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το τελευταίο επτάμηνο τα πράγματα χειροτερεύουν κάθε ημέρα. Καλώ τους πάντες να σοβαρευτούν και λυπάμαι πάρα πολύ. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη Μόρια ήταν 5.000 και τώρα είναι 25.000. Η κατάσταση είναι έκρυθμη διότι αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο, διότι στην αρχή μας έλεγαν ότι πρέπει να καταργηθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και επτά μήνες μετά μας είπαν συγγνώμη λάθος, δεν το καταλάβαμε καλά. Άρα εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση ιδεοληπτική με απόλυτη ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πρέπει να ασχοληθεί με το ζήτημα” δήλωσε για το μεταναστευτικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανταπάντησε ότι “Η ΝΔ σε καμία περίπτωση ούτε καν υπαινίσσεται ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποκινητές των επεισοδίων που είχαμε και των διαδηλώσεων. Αυτό θα το βρουν τα αρμόδια όργανα και από εκεί και πέρα θα το συζητήσουμε. Αυτό είναι εντελώς έξω από τη δική μας λογική”.

“Χρειάζεται επικοινωνία, συνεννόηση και ομοψυχία του πολιτικού κόσμου. Πρέπει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να προχωρήσει σε θεσμικές πρωτοβουλίες. Μία πρόταση θα μπορούσε να είναι το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, το έχει ζητήσει το ΚΙΝΑΛ, το ζητάμε και εμείς και γενικότερα η διαρκής λειτουργία των αρμόδιων επιτροπών και η συνεχής επικοινωνία των πολιτικών αρχηγών” σχολίασε για το Ορούτς Ρέις και την Τουρκία ο Κώστας Ζαχαριάδης.

“Στην ιστορία του Ορούτς Ρέις που μας ανησύχησε όλους όπως η τουρκική προκλητικότητα, θεωρώ ότι η κυβέρνηση αντέδρασε σωστά, έστειλε την φρεγάτα και F-16 για να παρακολουθήσει το πλοίο. Η αντίδραση ήταν σωστή. Η τουρκική προκλητικότητα ανεβαίνει και ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας έχουν πει ότι είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, παρά τις όποιες μικρές διαφορές μας, υπάρχει εθνική ομοψυχία και αυτό οδηγεί και σε μια εθνική αυτοπεποίθηση για το σύνολο του ελληνικού λαού” τόνισε ο Σπήλιος Λιβανός.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ