Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση έχει μία αντικοινωνική ατζέντα

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μία “αντικοινωνική ατζέντα”, δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι αυτό φάνηκε από τις πρώτες κινήσεις της, “με αυτά που έκανε για τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την αναίρεση της υπόσχεσης ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης”.

“Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση σκληρή και το “επιτελικό κράτος” πολύ φοβάμαι ότι μας επιστρέφει στην εποχή πριν τα Μνημόνια, δηλαδή στην εποχή του πελατειακού κράτους”, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση της εφημερίδας “Η Εποχή” με θέμα: “Στο δρόμο που βαδίσαμε, στο δρόμο που νικήσαμε, στο δρόμο της Αριστεράς”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός είπε ότι “βρίσκει τα βήματά του σιγά σιγά”, αναφέρθηκε στο συνέδριό του τον Μάϊο και το διεθνές συνέδριο, που θα προηγηθεί, στο οποίο θα γίνει κι ένας απολογισμός για την περίοδο διακυβέρνησής του, ενώ σημείωσε ότι είναι μεγάλα τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει και τόνισε την ανάγκη να συζητήσουν στο εσωτερικό του κόμματος με έναν ήρεμο και εποικοδομητικό τρόπο.

Σε ερώτηση για το ποδόσφαιρο, ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι “φάνηκε πως το “επιτελικό κράτος” δεν μπορεί να προλαμβάνει πράγματα και αυτό δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά τα κάνει ακόμα περισσότερο δυσεπίλυτα”.

Ο κ. Τσακαλώτος περπάτησε από το ξενοδοχείο του στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το αμφιθέατρο του ΤΕΕ, προς την ανατολική πλευρά της, όπου έγινε η εκδήλωση και είπε στους δημοσιογράφους ότι συνηθίζει να περπατάει στην παραλία της πόλης γιατί του αρέσει πολύ, δηλώνοντας ότι είναι “μισός Θεσσαλονικιός”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ