Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα

Στην Αθήνα αναμένεται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί. Η επίσκεψη ερμηνεύεται ως δείγμα στήριξης της Γαλλίας στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή, την ώρα που πυκνώνουν οι γερμανικές φωνές που επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, Παρίσι και Ουάσιγκτον στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Tα μηνύματα από το Βερολίνο είναι πολλά και σε αρκετές αντιφατικά. Για «μπλόκο» στη συνέχιση της στήριξης στην Ελλάδα εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με την τρόικα μίλησε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Μίχαελ Φουκς, λέγοντας πως το Βερολίνο «έχει φτάσει στα όριά του».

Απογοητευμένος από τις προσπάθειες της Αθήνας δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα δεν αξιοποίησε καμία πρόταση της Γερμανίας για επενδύσεις.

Βολές κατά της Μέρκελ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, λέγοντας ότι απουσιάζει «ουσιαστική στρατηγική» για την επίλυση της κρίσης.

Παράλληλα υπερασπίζεται την πρότασή του για την κοινή ανάληψη χρεών στην Ευρωζώνη.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ