Συνάντηση Μητσοτάκη-Κόντε την Τρίτη στη Ρώμη – ΤΑΡ, EastMed και προσφυγικό στο επίκεντρο

Στη Ρώμη μεταβαίνει σήμερα Τρίτη ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζουζέπε Κόντε.

Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι στη συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει επισκόπηση των διμερών σχέσεων και θα συζητηθούν οι προοπτικές περαιτέρω σύσφιξής τους, με έμφαση στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, στους οποίους ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ιταλικών εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, στο επίκεντρο της συνάντησης, αναμένεται να βρεθεί η έγκαιρη ολοκλήρωση του TAP, ο οποίος θα μεταφέρει προς την Ευρώπη αζέρικο φυσικό αέριο περνώντας από την Ιταλία, καθώς και ο σχεδιασμός πολύ σημαντικών ενεργειακών εγχειρημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο EastMed.

Ο Έλληνας και ο Ιταλός Πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσουν εξάλλου και τις εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς Ελλάδα και Ιταλία σηκώνουν ιδιαίτερο βάρος ως χώρες πρώτης υποδοχής. Πρόκειται να συνομιλήσουν για τον συντονισμό που απαιτείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για την προώθηση κοινών πολιτικών και λύσεων σε επίπεδο ΕΕ. Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί και η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η ανάγκη η διαδικασία αυτή να παραμείνει ζωντανή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ