Αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εξήγγειλε ο Τσιάρας

Σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην Αθήνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας εξήγγειλε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, ότι θα προβεί στη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανέφερε ότι αμέσως μετά την κατάθεση του πορίσματος από την επιτροπή του ν. 4622/2019, η οποία έχει συσταθεί ήδη και λειτουργεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ασπασίας Μαγιάκου με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Ολομέλειας για την αξιολόγηση των διατάξεων του ν. 4335/2015, θα προβεί στη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Αναλυτικότερα, ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, με θέμα, όπως λέει η Ολομέλεια, τις δικονομικές στρεβλώσεις στην τακτική διαδικασία και στην αναγκαστική εκτέλεση που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ν. 4335/2015).

Παράλληλα, κατά τις εργασίες της ημερίδας, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Δικαιοσύνης και παρέμβαση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης, ενώ μεταξύ των άλλων παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός επισήμανε ότι «οι σχετικές διατάξεις του Κώδικα, ως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων με ομολογημένο στόχο την ταχεία ολοκλήρωση της διαγνωστικής δίκης και της εκτελεστικής διαδικασίας οδήγησαν, στην πράξη, σε σημαντική ανισορροπία των αντιτιθεμένων συμφερόντων των διαδίκων με ουσιώδη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών, ακόμη και αυτής της προσωρινής δικαστικής προστασίας στην εκτέλεση και υπονόμευση της αρχής της αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» και προσέθεσε: «Η δήθεν επιτάχυνση της δίκης μετατράπηκε σε σημαντική επιβράδυνση με τις εντεύθεν συνέπειες».Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ