ΜέΡΑ25: Με την παρέμβαση της Σακοράφα έληξε η “ομηρία των φοιτητών” από τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ – Προσήγαγαν δύο στελέχη μας

Δύο επιστημονικοί συνεργάτες του ΜέΡΑ25 ήταν μεταξύ των δύο προσαχθέντων από την ΑΣΟΕΕ, όπως ενημερώνει το κόμμα, που υποστηρίζει ότι με την παρέμβαση της αντιπροέδρου της βουλής, βουλευτή του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα, “η οποία απαίτησε την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας τους, έληξε τελικά η πολύωρη ομηρία των φοιτητών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που πολιορκούσαν την ΑΣΟΕΕ”.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΜέΡ25 εξηγεί ότι η κ.Σακοράφα μαζί με τους βουλευτές του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη και Φωτεινή Μπακαδήμα επισκέφθηκαν στην ΓΑΔΑ τον αστυνομικό διευθυντή “και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των δυο στελεχών του ΜέΡΑ25 (Κ.Ντάσκα και Κ.Μαρματάκη) εξηγώντας την εκεί παρουσία τους, όπως και τελικά έγινε”.

“Αν βουλευτές και στελέχη του ΜέΡΑ25 δεν είχαν μεταβεί στο σημείο της έντασης, ο απολογισμός βίας και καταστολής είναι άγνωστο πού θα είχε τερματίσει”, τονίζει το ΜέΡΑ25, επισημαίνοντας ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν δείξει από νωρίς “ένα πρόσωπο που δεν συνάδει με σχέδιο διατήρησης ή αποκατάστασης της τάξης, αλλά ενός αυταρχικού μηνύματος μηδενικής ανοχής”.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι “η προσαγωγή των συνεργατών των βουλευτών μας που είχαν μεταβεί στο σημείο προκειμένου να ενημερώνουν την κοινοβουλευτική ομάδα μας για την εξέλιξη της κατάστασης κάνει σαφές ότι ‘ενοχλητικά μάτια’ και μάρτυρες έπρεπε να εξαφανιστούν απ’ το σημείο, σημάδι ότι κάποιοι ήθελαν να αποφύγουν τη λογοδοσία για όσα είχαν σκοπό να διαπράξουν”.

Και καταλήγει, υπογραμμίζοντας πως “εμείς στο ΜέΡΑ25 όλοι μαζί θα βρεθούμε κόντρα και απέναντι στο νέο ολιγαρχικό αυταρχισμό που εκπροσωπεί η κυβέρνηση της ΝΔ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ