ΚΙΝΑΛ: Όχι στην ανομία, ναι στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών

«Η παράταξή μας διαχρονικά και έμπρακτα, είναι απέναντι στη βία και στην ανομία», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, που συμβάλλει στην απερίσπαστη λειτουργία των Πανεπιστημίων, ως χώρων ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής προόδου».

Σχετικά με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην ΑΣΟΕΕ και τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει: «Η επέμβαση των αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ για την αποκάλυψη του οπλοστασίου των αναρχικών, ήταν επιβεβλημένη. Σήμερα όμως δεν δικαιολογούνται ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε η αστυνομία και οι σκηνές βίας που έπρεπε με περιφρούρηση του χώρου να είχαν αποφευχθεί».

Καταλήγοντας, το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει: «Χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ιδιαίτερα εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη. Επισημαίνουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τον αγώνα των φοιτητών για δημοκρατία και ελευθερία. Και όταν λέμε κανένας εννοούμε κανένας…»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ