Η προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο φορτίζει το πολιτικό κλίμα – ΒΙΝΤΕΟ

Φορτισμένη πολιτικά αναμένεται να είναι η ερχόμενη εβδομάδα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι δεν τίθεται θέμα ορισμού αντικαταστατών των Τζανακόπουλου και Πολάκη .

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τη Δευτέρα συγκαλείται μία ειδική σύσκεψη στην Κουμουνδούρου προκειμένου να αποκρυσταλλωθούν τα επόμενα βήματα. Αμέσως μετά τη σύσκεψη και τις κοινές αποφάσεις, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στείλει στον Κώστα Τασούλα την απαντητική του επιστολή.

Προεξοφλείται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να ορίσει αντικαταστάτες και αυτό υπό το επιχείρημα ότι δεν γίνεται να νομιμοποιήσει την εξαίρεση Τζανακόπουλου και Πολάκη που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι μία αντισυνταγματική και παράνομη ενέργεια.

Το πρώτο ερώτημα είναι αν στην προσεχή συνεδρίαση της επιτροπής θα εμφανιστούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης. Σύμφωνα με τον σκεπτικισμό που υπάρχει μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η παρουσία Πολάκη και Τζανακόπουλου θα πρέπει να είναι σε ήρεμους τόνους, να καταγραφεί η πολύ έντονη πολιτική διαφωνία. Αυτό γιατί, όπως λένε κάποιοι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει το αντιπολιτευτικό στίγμα σε όλα τα υπόλοιπα θέματα, να καπελωθεί από ένα τέτοιο «νταβαντούρι».

Εφόσον δεν οριστούν οι αντικαταστάτες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μείον δύο μέλη και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι θα μπορεί το κόμμα να βάλει μπροστά το επιχείρημα πως μπορεί να είναι νόμιμη η λειτουργία και η σύνθεση της επιτροπής.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ