Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Περιμένω να λάβει μια απόφαση η κ. Τουλουπάκη – Δεν μπορεί να μας κρατάει σε ομηρία στο διηνεκές

“Όταν ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να βάλει τον κ. Πολάκη σε αυτή την επιτροπή το έκανε με κριτήριο την ψυχραιμία του και την πεποίθηση της κόσμιας συμπεριφοράς του; Άρα μην εκπλησσόμεθα” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ,Άδωνις Γεωργιάδης, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, πρόσθεσε “αν κάνετε μια αναζήτηση, θα δείτε ότι όταν ήταν να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξεταστική επιτροπή για την υγεία, συμμετείχαμε εγώ και ο κ. Βορίδης ως πρώην υπουργοί Υγείας. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση και είπε δεν μπορεί να συμμετέχει ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης διότι θα εξεταστούν ως μάρτυρες στην εξεταστική αυτή για το Ερρίκος Ντυνάν, τα φάρμακα και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και τότε η ΝΔ αποφάσισε και εξαιρέθηκε και ο κ. Βορίδης και εγώ, ακριβώς για τον λόγο ότι δεν μπορούσαμε να δεχθούμε ότι αφού θα μας καλούσαν ως μάρτυρες, θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε και ως μέλη. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό που κάναμε εμείς για τον εαυτό μας, δεν ισχύει για τον Πολάκη και τον Τζανακόπουλο. Γιατί πρέπει να είναι όλα μονά ζυγά δικά τους;”.

“Μέσα στον κατάλογο των μαρτύρων του ΚΙΝΑΛ, στον οποίο συμφωνεί τελικά και η ΝΔ, είναι και οι κ. κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος. Για ποιο λόγο; Ο κ. Πολάκης για την δήλωση στον κ. Παπαδάκη ότι γνωρίζει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος προσωπικά γιατί “τους έπιασε να κλέβουν και αυτοί κελάηδησαν” είναι οι ακριβείς του φράσεις. Και ο κ. Τζανακόπουλος γιατί την ημέρα που έφτασε ο φάκελος το βράδυ στη Βουλή ήταν στον Άρειο Πάγο και έλαβε προνομιακή κατ’εξαίρεση ενημέρωση. Άρα οι δύο αυτοί άνθρωποι κρίθηκε από την πλειοψηφία ότι θα προσκληθούν ως μάρτυρες για αυτούς τους δύο συγκεκριμένους λόγους. Από τη στιγμή που προσκαλούνται ως μάρτυρες, έρχεται αυτό που είπατε πριν, δεν μπορείς να είσαι και μάρτυρας και μέλος” τόνισε.

Σε πληροφορίες του Αντώνη Δελλατόλα ότι θα είναι τελικά οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέλη και θα αποσύρει το αίτημα η ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, διότι θα είναι αδιανόητο. Δηλαδή θα είναι μάρτυρες και ταυτόχρονα ελεγχόμενοι και ελέγχοντες; Ο πρόεδρος της επιτροπής έχει μια ένσταση στο σε ποιο χρονικό σημείο δηλαδή αν μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη μέχρι την ημέρα που θα γίνουν μάρτυρες. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια εξέλιξη κ. Δελλατόλα, θα μου έκανε μεγάλη έκπληξη γιατί θα σήμαινε ότι η ΝΔ θα συναινούσε σε κάτι σφόδρα αντισυνταγματικό και παράνομο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο”.

“Ασφαλώς θα έρθει η κ. Τουλουπάκη, είναι δυνατόν να μην έρθει; Εναντίον της κ. Τουλουπάκη είναι οι μισές καταγγελίες των συναδέλφων της εισαγγελέων” υπογράμμισε.

“Ασφαλώς φαντάζομαι ότι η κ. Τουλουπάκη που μας ελέγχει επί τόσο διάστημα, δεν θα αρνηθεί και η ίδια να ελέγχεται” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την υπόθεση του και αν έχει αίσθηση γιατί η δική του υπόθεση είναι ακόμα στη διαδικασία απάντησε “δεν έχω καμία αίσθηση και αρχίζω να εκνευρίζομαι αντιθέτως και θα σας πω γιατί. Υπάρχει ένας νόμος που βάζει έναν χρονικό προσδιορισμό για τον έλεγχο των πολιτικών προσώπων και λέει έξι μήνες. Εγώ να δεχθώ ότι υπήρχαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής, αιτήματα τραπεζικών στοιχείων που μπορεί να καθυστερήσουν μια έρευνα και πέραν του εξαμήνου. Να το δεχθώ. Να έχουμε μια παραβίαση του νόμου στο διπλάσιο; Άντε να έχουμε στο διπλάσιο και οι έξι μήνες να γίνουν ένας χρόνος. Να γίνει και στο τριπλάσιο. Τώρα πηγαίνουμε στο τετραπλάσιο. Εγώ ως πολίτης δικαιώματα έχω; Κάποια στιγμή δεν πρέπει να μας πει η κ. Τουλουπάκη τι αποφάσισε;”.

“Να κάνει όση διασταύρωση και όσον έλεγχο θέλει. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλήξει γιατί η κ. Τουλουπάκη διεξάγει προκαταρκτική έρευνα. Αν η προκαταρκτική έρευνα διαρκέσει για μένα δύο χρόνια, αν υποτεθεί ότι πήγαινα σε ανάκριση πόσο θα ήμουν; 200;” τόνισε.

“Θέλω να εκφράσω δημόσια την μεγάλη μου δυσαρέσκεια για αυτή την μεγάλη καθυστέρηση. Εγώ δεν θα υποδείξω στην εισαγγελέα Διαφθοράς την απόφασή της. Εκείνη θα αποφασίσει και εγώ αναλόγως θα κινηθώ βάσει των δικαιωμάτων που μου δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι τους οποίους σέβομαι. Περιμένω να λάβει μια απόφαση, δεν μπορεί να μας κρατάει σε ομηρία στο διηνεκές. Έχουν όλα και ένα όριο” είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ