Κουτσούμπας: Πιθανή κάθε στιγμή μια “εμπλοκή” με την Τουρκία – Τι είπε για τον Παπαγγελόπουλο -ΒΙΝΤΕΟ

Για “δεδομένο οικονομικό σκάνδαλο” όσον αφορά τη Novartis έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον ΑΝΤ1 κι εξήγησε την αποχώρηση του ΚΚΕ από την ψηφοφορία στη Βουλή, λέγοντας ότι το βασικό ζήτημα δεν ετέθη ούτε τίθεται τώρα, λέγοντας ότι δεν λένε τίποτα για την ταμπακιέρα «για την τιμή του φαρμάκου και την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης του Δημοσίου, την ώρα που η λαϊκή οικογένεια πλήρωνε αυξημένα ποσά για φάρμακα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε την αποσαφήνιση του ζητήματος περί ευθύνης υπουργών, ζητώντας κατάργηση του και προσθέτοντας ότι ο κάθε υπουργός πρέπει να αντιμετωπίζεται ποινικά όπως ο κάθε πολίτης και να μην εμπλέκεται η Βουλή και η κυβερνητική πλειοψηφία, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ επιμένει ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και να μην γίνεται αυτό από την Κυβέρνηση, η οποία βάζει τους εκλεκτούς τους, στους οποίους μπορεί να παρεμβαίνει, όπως δεδομένα για εμάς έκανε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι από ελληνικής πλευράς «υπάρχει εφησυχασμός, κουκούλωμα προβλημάτων και λανθασμένη πολιτική με συμφωνίες με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», συμπληρώνοντας ότι για τις προσφυγικές ροές έχει ευθύνη και η Ελλάδα, καθώς συμμετέχει σε πολυεθνικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, πχ. στην Συρία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση για να απομυζά κονδύλια για το προσφυγικό, ενώ σε ό, τι αφορά τις προκλήσεις στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ με τη γεώτρηση από το “Γιαβούζ” σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται η άποψη του κόμματος ότι «οι Κυβερνήσεις λένε μισές αλήθειες ή ολόκληρα ψέματα» για την κατάσταση στην περιοχή και σε ότι αφορά την τυχόν συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων με την Τουρκία.

«Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ακόμη και από ατύχημα», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε πιθανή στρατιωτική εμπλοκή, λέγοντας ότι δεν μπορεί να επιτραπεί να υπάρξει έστω ένας νεκρός από την Ελλάδα ή την Τουρκία, λέγοντας ότι «και ο τουρκικός λαός θέλει να ζούμε ειρηνικά».

Όπως προσέθεσε, αναφερόμενος στην τακτική της Τουρκίας με την εισβολή την Τουρκία και την κατοχή, «φανταστείτε τι θα γίνει εάν υπάρξει πρόβλημα πχ, έστω με μια βραχονησίδα μας. Θα επέμβει ο ΟΗΕ, θα υπάρξουν διεθνείς αντιπαραθέσεις, αλλά το πρόβλημα θα είναι εκεί».

Για το ΠΑΜΕ

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τον αποκαλούμενο «καρατέκα» και την επίθεση σε αστυνομικό, κατά την διαμαρτυρία μελών του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Τρούμαν, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την στάση της διμοιρίας των ΜΑΤ, η οποία ενώ προστάτευε το άγαλμα ενός γνωστού μακελάρη, ο οποίος έριξε τις πρώτες ατομικές βόμβες και είχε ενεργή εμπλοκή στα πράγματα στην χώρα μας, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οδηγώντας σε δεινά πολλούς αγωνιστές μέχρι και την δεκαετία του ’70 στην Ελλάδα. Οι εν λόγω αστυνομικοί έκαναν καταστολή μέσα στην διαδήλωση, στην οποία βρίσκονταν χιλιάδες κόσμου, με γυναίκες και παιδιά. Αυτοί οι πέντε ΜΑΤατζήδες μπήκαν μέσα στην διαδήλωση, με τα κράνη και τις ασπίδες τους, ενώ ο διαδηλωτής του ΠΑΜΕ εμφανίζεται χωρίς καλυμμένο πρόσωπο, να έχει σηκωμένο το χέρι και το πόδι του. Ακόμη κι εσείς να είσαστε, κ. Παπαδάκη, θα σηκώνατε το πόδι σας να ρίξετε μια κλωτσιά. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την Αστυνομία και το ποιος έδωσε εντολή να μπουν τα μέλη της διμοιρίας μέσα στον κόσμο. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί»

Ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ, είπε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε μεγάλο μέρος των απαιτήσεων των δανειστών και ότι η νέα Κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, οδηγώντας σε εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και επιβάρυνση της λαϊκής μάζας.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ