Λιβανός: Η απόφαση για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης δεν είναι υπόθεση του Πρωθυπουργού

“Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για ρεβανσισμό και λιποταξία. Τον κατηγόρησε γιατί δεν καταλαβαίνει τις αρχές της Δημοκρατίας”, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός όσα είπε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση απουσιάζουν από τη συζήτηση στη Βουλή, “το έβαλαν στα πόδια και αποδεικνύονται ρεβανσιστές και δειλοί”.

“Η μη υπογραφή της πρότασης όσο και η απουσία του από τη σημερινή διαδικασία και όλων των υπουργών, αποτελούν απόδειξη προσήλωσης στις αρχές της δημοκρατίας και σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών”, είπε ο Σπήλιος Λιβανός και τόνισε: “η ανεξαρτησία της νομοθετικής εξουσίας είναι ιερή για τη δική μας παράταξη. Δεν είναι για εσάς, απ’ ό,τι φαίνεται. Είναι ιερό για εμάς και το Σύνταγμα το οποίο θα έπρεπε να διαβάσει ο κ. Τσίπρας, και λέει ότι μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επέμεινε ότι η σημερινή διαδικασία είναι καθαρά κοινοβουλευτική, ανήκει στον πυρήνα της εξουσίας του κοινοβουλίου και σε κάθε έναν από τους βουλευτές.

“Εμείς είμαστε αρμόδιοι να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε στη σύσταση της ειδικής επιτροπής. Όχι η κυβέρνηση. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και όλοι οι υπουργοί μας, όχι μόνο δεν είναι εδώ σήμερα, για να παρέμβουν, όπως παρεμβαίνατε εσείς και ο συνάδελφός σας ο κ. Καμμένος και ο πρώην υπουργός αλλά δεν υπέγραψαν καν αυτή την πρόταση ακριβώς γιατί είναι καθαρά κοινοβουλευτική διαδικασία”, είπε ο Σπήλιος Λιβανός.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ