• Κυβερνητικές πηγές για 120 δόσεις: Απόλυτη επιτυχία μιας από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ

  8:32 μμ, Τρίτη 08 Οκτ 2019 8:32 μμ, Τρίτη 08 Οκτ 2019

  Για απόλυτη επιτυχία μίας από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στη ρύθμιση των 120 δόσεων και στα στοιχεία που δείχνουν ότι εντάχθηκαν σε αυτή, οφειλές συνολικού ύψους 11,6 δισ. ευρώ. Σημειώνουν, δε, ότι στη ρύθμιση που αφορά χρέη τόσο προς την εφορία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ζήτησαν να υπαχθούν 1.154.708 συμπολίτες μας.

  Όπως υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές, “με τον τρόπο αυτό μπαίνουν σε τάξη τα οικονομικά χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που παίρνουν ανάσα και μπορούν πλέον να κινηθούν στην αγορά, ενώ ενισχύονται με έσοδα τα δημόσια ταμεία” και επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι βρίσκονται εκτεθειμένα στελέχη του “που προεκλογικά εκφόβιζαν τους πολίτες, για δήθεν κατάργηση της προηγούμενης ρύθμισης από τη ΝΔ. “Η ρύθμιση όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά βελτιώθηκε αποδίδοντας τα μέγιστα", τονίζουν.

  Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, υπέβαλαν αιτήσεις ρύθμισης 722.109 οφειλέτες, για συνολικές οφειλές ύψους 7,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι από αυτές, 217.276 αιτήσεις είναι ακόμη εκκρεμείς.

  Κατά συνέπεια, σημειώνουν, ένας στους τρεις οφειλέτες συμπολίτες μας “έσπευσαν να υπαχθούν μαζικά στη ρύθμιση, έχοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ποσού μεγαλύτερου των 1.500 ευρώ. Η επιτυχία αυτή καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη ότι το 70% του συνόλου των οφειλετών αντιστοιχεί σε μικροοφειλέτες με χρέος έως 500 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν ουσιαστικό λόγο να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς και σε οφειλέτες με χρέη παλαιών ετών των οποίων η είσπραξη καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη”.

  “Ρεκόρ -που ξεπερνά όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις- σημειώνεται και στο ζήτημα των χρεών απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν στη ρύθμιση 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών. Το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα κυμανθεί πάνω από 4.5 δισ. ευρώ", σημειώνουν οι ίδιες πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  Από το Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζουν, τέλος, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι, “μέσα από ένα μείγμα διαφορετικής οικονομικής πολιτικής με μειωμένους φόρους και εισφορές, ισχυρή ανάπτυξη και πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας, και κυρίως, με ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, να μην δημιουργούνται νέες οφειλές από νοικοκυριά και επιχειρήσεις”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα