Γεννηματά: Πολιτική σκευωρία η υπόθεση Novartis – Θα υπερψηφίσουμε την άρση ασυλίας επειδή το ζητεί ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος

Σε σχέση με το αίτημα της άρσης ασυλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά και ξεκαθάρισε τρία πράγματα: “Αρχικά, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα αυτό, είμαστε αντίθετοι γιατί είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του αλλά επιπλέον είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίας και αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει και το προεδρείο της Βουλής αλλά και όλα τα υπόλοιπα κόμματα” επεσήμανε η κυρία Γεννηματά και συμπλήρωσε:

“Δεύτερον, να ξεκαθαρίσω ότι είναι σαφές ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι απλά ένα μέρος του σκανδάλου στον νευραλγικό τομέα του φαρμάκου αλλά αποτελεί και πολιτική σκευωρία. Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι λειτούργησε, στήθηκε και λειτούργησε ένα παραδικαστικό κύκλωμα σκοτεινό που γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς αλλά το υιοθέτησε, το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επαναλαμβάνω ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις που αποτελούν πλήγμα στους θεσμούς άρα στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας και τρίτον να ξεκαθαρίσω ότι όλοι μας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συμβάλει ενεργά έτσι ώστε στο πλαίσιο της προανακριτικής να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι όλης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης και να μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν όλους αυστηρά” υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

“Θα υπερψηφίσουμε την άρση επειδή το ζητεί ο ίδιος για λόγους ευθιξίας”, επεσήμανε μόλις ο κ. Λοβέρδος ολοκλήρωσε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής σχετικά με το θέμα της άρσης της ασυλίας του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ