Σκουρλέτης: Αν δεν συζητήσουμε για το όνομα στον κατάλληλο χρόνο μπορεί να είναι αποπροσανατολιστικό – ΒΙΝΤΕΟ

«Αν δεν συζητήσουμε για το όνομα στον κατάλληλο χρόνο μπορεί να είναι αποπροσανατολιστικό», δήλωσε ο Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε χαρακτηριστικά: «το πιο σημαντικό από τη συζήτηση που ξεκινάει στον χώρο μας είναι να συζητήσουμε για την προγραμματική πρόταση του κάθε χώρου. Τα υπόλοιπα, ονόματα, πρόσωπα, διαδικασίες, όταν δεν συζητιούνται στον κατάλληλο χρόνο μπορεί να είναι και αποπροσανατολιστικά. Με ενδιαφέρει το περιεχόμενο μίας νέας δυναμικής, προγραμματικής πρότασης στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης πρότασης της ΝΔ».

Αναφερόμενος στην ”πασοκοποίηση” του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «δεν το προτείνει κανένας διότι αντιλαμβάνονται όλοι ότι ο όρος ”πασοκοποίηση” είναι ένας όρος αρνητικά φορτισμένος, δεν είναι κάτι θετικό. Ο όρος πασοκoffication που χρησιμοποιείται σε όλη την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία το ξορκίζουν όπως ο διάολος το λιβάνι διότι ταυτίστηκε με τη διάλυση ενός ιστορικού κόμματος», εκτιμώντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κερδίσει την ηγεμονία ως μία δύναμη της σύγχρονης αριστεράς στο ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιους, όχι μόνο τους παλαιούς πασόκους αλλά εκείνες τις συστημικές δυνάμεις που θέλουν να φτιάξουν έναν δικομματισμό που είχαμε γνωρίσει πριν το 2010».

«Ένα από τα πιο παραγωγικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε με συστηματικό τρόπο είναι να υπάρξει αποτίμηση της προηγούμενης περιόδου. Η συζήτηση για τα λάθη μας πρέπει να γίνει με έναν συντεταγμένο τρόπο. Υπάρχει ανάγκη επικοινωνίας και με τους ανθρώπους που δεν σε ψήφισαν. Η ανασυγκρότηση του χώρου μας περνάει μέσα από την αποκατάσταση αυτής της ουσιαστικής επικοινωνίας με τον κόσμο», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ