Βαρουφάκης: Βλέπουμε πολύ θετικά την ενδυνάμωση της ΔΕΘ

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO είχε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 84η ΔΕΘ.

Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25, που ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κυριάκο Ποζρικίδη για το σχέδιο ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, σχολίασε ότι «βλέπουμε πολύ θετικά την ενδυνάμωση της ΔΕΘ».

Ο κ. Ποζρικίδης τόνισε πως «το μεγάλο όνειρό μας είναι η ανάπλαση του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου» και ενημέρωσε τον κ. Βαρουφάκη για την ιστορία της ΔΕΘ, τα μεγέθη της, τη φετινή διοργάνωση, όπου η Ινδία είναι τιμώμενη χώρα, αλλά και τού παρέδωσε φάκελο με τον σχεδιασμό για την ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.

«Θα μελετήσουμε το φάκελο, θα μιλήσουμε με τους υπόλοιπους φορείς» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι η Έκθεση είναι ένας από τους λίγους θεσμούς, που έμειναν ζωντανοί στα χρόνια της κρίσης. Επιπρόσθετα, ζήτησε διευκρινίσεις για το αν με την ανάπλαση θα αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, καθώς και για το αν εντάσσεται το συγκεκριμένο έργο σε έναν ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό για την πόλη που να περιλαμβάνει βασικές υποδομές (λιμάνι, αεροδρόμιο) και έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού σε σχέση με τις βασικές αναπτυξιακές υποδομές.

Ο κ. Ποζρικίδης έκανε δώρο στον κ. Βαρουφάκη ένα λεύκωμα με την ιστορία της ΔΕΘ και μια φωτογραφία της Διεθνούς Έκθεσης, από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΘ- HELEXPO ΑΕ, Αναστάσιος Κούρτης και το μέλος του ΔΣ της εταιρείας Αθανάσιος Δρογαλάς. ‘Οπως διευκρίνισε ο κ. Ποζρικίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ, Τάσος Τζήκας, απουσίαζε, διότι συμμετείχε στη συνάντηση- που βρισκόταν σε εξέλιξη – του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ