Πέτσας για δηλώσεις Τσίπρα σχετικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Γνωρίζει καλά τις λέξεις “εργολάβος” και “διαπλοκή”

Τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Μπουτάρη, σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “γνωρίζει καλά τις λέξεις ‘εργολάβος’ και ‘διαπλοκή’” και ότι τις χρησιμοποιεί “όταν μιλάει για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος, παρά τη γνώση του στο θέμα δεν εγκαινίασε τίποτα άλλο από ‘μουσαμάδες’…”.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θυμίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ “την πρόσφατη κοινή δήλωση όλων των φορέων της πόλης, που καταλήγει ως εξής: ‘Η ενδεδειγμένη, ταχύτερη και οικονομικότερη λύση για την ολοκλήρωση του έργου και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου είναι να ακολουθηθεί η μέθοδος της απόσπασης, εκσκαφής και επανατοποθέτησής τους, όπως έγινε και στον γειτονικό σταθμό της Αγίας Σοφίας’”.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει ο κ. Πέτσας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη ΔΕΘ ότι “η πρόταση της κυβέρνησης διασφαλίζει την προστασία των αρχαιοτήτων, ότι δεν θα εκτοξευθεί το κόστος και ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Έτσι ώστε, επιτέλους, οι Θεσσαλονικείς να έχουν ‘και Μετρό και αρχαία’”.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως “δώρο του κ. Μητσοτάκη στον νέο εθνικό εργολάβο και επιστροφή στη διαπλοκή”, την απόφαση του Πρωθυπουργού για επιλογή της λύσης της απομάκρυνσης των αρχαίων από το Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και της επανατοποθέτησής τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ