Δύο μάχες σε 20 μέρες

Με το που οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία της συνάντησης με την Άνκελα Μέρκελ, ο Πρωθυπουργός άρχισε να προετοιμάζει την επίσκεψη του στο Βερολίνο. Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά πως από το αποτέλεσμα της 24ης Αυγούστου θα εξαρτηθεί σε ένα σημαντικό βαθμό το αίτημα για επιμήκυνση της αποπληρωμής του μνημονίου αλλά και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.  Επίσης ξέρει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος δύσκολα θα ανοίξει τα χαρτιά της, αλλά ένα θετικό της σχόλιο, ενδέχεται να επηρεάσει την γνώμη αρκετών ευρωπαίων εταίρων που βλέπουν την χώρα μας ως το «μαύρο πρόβατο» της ευρωζώνης πριν από την φθινοπωρινή σύνοδο κορυφής.

Γι αυτό τον λόγο ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να μεταβεί στο Βερολίνο έχοντας στις αποσκευές του τις πρώτες διαρθρωτικές αλλαγές αυτής της κυβέρνησης. «Στόχος είναι να παρουσιάσουμε απτά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ελάχιστο χρόνο μπροστά μας μέχρι το ταξίδι στο Βερολίνο, αλλά δεν μπορούμε να πάμε χωρίς να έχουμε κάνει ούτε ένα βήμα» τόνιζε κυβερνητικό στέλεχος στο Real.gr.

Με τις ανακοινώσεις των μέτρων, την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών εκτιμούν συνεργάτες του Πρωθυπουργού πως θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας στις Βρυξέλλες.

Επόμενος σταθμός του Αντώνη Σαμαρά θα είναι το Παρίσι στις 25 Αυγούστου. Εκεί ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί μ ένα «σύμμαχο» όπως έχει χαρακτηρίσει τον Φρανσουά Ολάντ. Η ελληνική πλευρά υπολογίζει πολύ στην στήριξη του Γάλλου Προέδρου ο οποίος είναι ο αντίπαλος πόλος της Άνκελα Μέρκελ και ζήτησε από την πρώτη στιγμή αναπτυξιακά μέτρα προκειμένου να χτυπηθεί η ύφεση, κάτι για το οποίο επιμένει εδώ και δύο χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς.

Σαββατοκύριακο στο Μαξίμου

Μέχρι την συνάντηση στο Βερολίνο, η κυβέρνηση θα πρέπει να τρέξει για να δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής στους ευρωπαίους εταίρους.Ο Πρωθυπουργός θα περάσει ένα ακόμη Σαββατοκύριακο στο μέγαρο Μάξιμου.

Δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο μία ημέρα πριν την συνάντηση που θα έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με την Τρόικα την Κυριακή.

Παράλληλα εκκρεμούν και δύο ακόμη συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους με κύρια θέματα τις αποκρατικοποιήσεις και την προώθηση του νομοθετικού έργου. «Οι συναντήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι την Τρίτη» τόνισε συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός πήγε χθες στην βουλή και συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και με τον νέο γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα προκειμένου να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα του νομοθετικού έργου, καθώς η βουλή θα κλείσει την Παρασκευή και οι βουλευτές θα επιστρέψουν στις 21 Αυγούστου. Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ