Μουζάλας: Στη θέση του Σακελλαρίδη θα είχα μεγαλύτερη σεμνότητα – ΒΙΝΤΕΟ

«Στη θέση του θα είχα μία μεγαλύτερη σεμνότητα στις καταγγελίες για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε αντ’ αυτού του Τσίπρα αλλά είναι θέμα χαρακτήρα. Εμένα θα μου άρεσε μία μεγαλύτερη σεμνότητα» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας, σχολιάζοντας τη δήλωση του διευθυντή του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού.

«Ωστόσο, έχει δίκιο για τις συνθήκες στη Μόρια. Έχει φτάσει σε μία κατάσταση που δεν είχε φτάσει ποτέ. Επί υπουργίας μου εγώ και ο κ. Βίτσας προσπαθούσαμε να κρατάμε τη Μόρια στο μάξιμουμ στις 5.500 και το πετυχαίναμε. Επομένως, δεν έχουμε λόγο να αρνηθούμε ότι η Μόρια είναι μία κακή κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας επισημαίνοντας πως σήμερα ζουν εκεί περίπου 10.500 άτομα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας είναι επίτηδες ατελής. Είναι ατελής γιατί στην πρώτη παράγραφο δεν έχει ότι η θέση της Διεθνούς Αμνηστίας είναι ότι όλοι όσοι έρχονται στα νησιά πρέπει να μεταφέρονται αυτόματα στην ενδοχώρα. Αυτό οδηγεί αυτόματα σε κατάργηση της συμφωνίας Ευρώπης – Τουρκίας που είναι η κύρια θέση της Διεθνούς Αμνηστίας πάνω σε αυτό».

Επίσης, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε πως «αν πέσει η συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα» και πως πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά την απειλή του Ερντογάν ότι μπορεί να ανοίξει την «κάνουλα» των προσφυγικών ροών., τονίζοντας ότι «τα σύνορά μας φυλάσσονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ