Βρούτσης: Μέχρι στιγμής 400.000 εκκρεμείς συντάξεις – υποθέσεις – ΒΙΝΤΕΟ

“Μέσα στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού θα περιλάμβάνεται η δυνατότητα παρακολούθησης των εκκρεμών συντάξεων αυτόματα” δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο Open.

“Μέχρι στιγμής οι εκκρεμείς συντάξεις – υποθέσεις φτάνουν και θα ξεπεράσουν τις 400.000 είναι η εκτίμησή μου” είπε, ενώ πρόσθεσε ότι το κόστος ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια.

“Με βάση τα σημερινά στοιχεία, που δεν είναι ακριβή, ακόμα στον ΕΦΚΑ δεν έχουν την πραγματική εικόνα. Με βάση τη χθεσινή επίσκεψή μου στο λογιστήριο του κράτους, δηλαδή στην υπηρεσία του ΕΦΚΑ, είμαι ο πρώτος υπουργός που πάτησε εκεί, η εικόνα που είδα είναι όχι μόνο αποκαρδιωτική, αλλά διάλυσης και χάους” τόνισε.

Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε για ακόμα μία φορά την δέσμευση της κυβέρνησης ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο το οποίο εντάθηκε επί της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου και υποσχέθηκε ότι μέχρι την 1η Ιουνίου του 2020 το 34% των συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά και μέχρι και το 2021 το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 90% των συντάξεων που απονέμονται.Δείτε το βίντεο από το ΟΡΕΝ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ