KKE για υπουργικό συμβούλιο: Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης Μητσοτάκη δε συνιστά καμία ουσιαστική αλλαγή πολιτικής

Κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο του κόμματος, ασκεί το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας πως “το νέο -πιο τεχνοκρατικό- μοντέλο διακυβέρνησης, που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, δε συνιστά καμία ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά προωθεί την επιτάχυνση και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.

Όπως υπογραμμίζει ο Περισσός “ακόμη και οι πρώτες παρεμβάσεις (μεταναστευτική πολιτική, άσυλο κλπ) σηματοδοτούν την αντιστοίχιση του μοντέλου διακυβέρνησης, για να υπηρετηθεί αυτή ακριβώς η πολιτική. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον Πρωθυπουργό, προκειμένου η ΕΡΤ και τα άλλα κρατικά ΜΜΕ να συνεχίσουν πιο αποτελεσματικά να αποτελούν φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης”.

Καταλήγει σημειώνοντας ότι “φυσικά, απ’ την πρώτη “πανηγυρική” συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δε θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στη στρατηγική συμμαχία Ελλάδας – ΗΠΑ, αν και στον τομέα αυτό, όπως και σε άλλους, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ