Χατζηδάκης: Βασική προτεραιότητα ένα σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ – Θα κινηθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία – ΒΙΝΤΕΟ

Τους στόχους και τις προτεραιότητές του ως νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποκάλυψε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή ”Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «θα κάνουμε ότι καλύτερο για τον τόπο και κυρίως για τα μεσαία και φτωχότερα λαϊκά στρώματα» επισημαίνοντας ότι το υπουργείο που αναλαμβάνει είναι σημαντικό γιατί έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και με την οικονομία.

«Έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας γιατί σχετίζεται με θέματα όπως το χθεσινό μπλακ άουτ, γιατί χωρίς το ρεύμα πάει πίσω η ζωή μας. Με την οικονομία γιατί η ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για τις επενδύσεις στη χώρα. Είναι βασικός μοχλός για να έρθουν επενδύσεις από μέσα και έξω» σημείωσε ο νέος υπουργός.

Σχετικά με την επιλογή του Πρωθυπουργού να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα εξωκοινοβουλευτικούς, τόνισε ότι τους γνωρίζει όλους καλά και αποτελούν πολύ καλές επιλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει από την αρχή ότι θέλει να κάνει ένα σχήμα μεικτό που να μην είναι μόνο με βουλευτές του κόμματος που κυβερνά. Να στείλει μήνυμα ότι βάζει τεχνοκράτες προσανατολισμένους στο αποτέλεσμα, ώστε να μη χαθεί χρόνος. Έβαλε και ανθρώπους που δεν είναι στη ΝΔ, ώστε να δείξει ότι όλοι μαζί οι Έλληνες το παλεύουμε προκειμένου να περάσουμε σε μία επόμενη σελίδα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.Για τη ΔΕΗ σημείωσε ότι «η βασική προτεραιότητα είναι ένα σχέδιο σωτηρίας της. Το θέμα αυτό σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα, γιατί δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγικός επενδυτής. Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας».

«θα κινηθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία, για να εξυπηρετήσουμε το συμφέρον τόσο των καταναλωτών όσο και των εργαζομένων και φυσικά το συμφέρον της εθνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ