Απέκλεισαν την Αρχαία Ολυμπία!

Οργισμένος είναι ο αντιπεφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με την συμπεριφορά των Βρετανών διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας καταγγέλλει ότι οι διοργανωτές δεν προσκάλεσαν όπως συνηθίζεται στην τελετή ‘Εναρξης τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά, ούτε κάποιον άλλο θεσμικό φορέα από την Ηλεία και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί.

Η δήλωση – διαμαρτυρία του Χαράλαμπου Καφύρα

«Οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας (ΛΟΝΔΙΝΟ 2012) ξεκίνησαν με το άναμα της Ιερής Φλόγας της Ολυμπίας, που μετά από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε από το Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, θα λάμπει και θα φωτίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εμείς ως Ηλείοι και Ολύμπιοι, χαιρετίζουμε τους Αγώνες αυτούς και ελπίζουμε πως το Φως της Ολυμπίας θα φωτίζει και θα εμπνέει με τα πανάρχαια οικουμενικά μηνύματα της αγάπης, της ελπίδας, της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών.

Σε αυτή την γιορτή, που οι ρίζες της είναι πολύ μακρινές, όταν οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 776 π.Χ στην Αρχαία Ολυμπία και οι σύγχρονοι το 1896 , υπάρχει μια τεράστια έλλειψη που είναι και προσβολή για όλους τους Έλληνες και περισσότερο για τους Ηλείους και τους Ολυμπίους. Από την τελετή έναρξης και όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Λονδίνο το 2012, δεν έχει προσκληθεί κανείς Ηλείος, ούτε Ολύμπιος, ούτε καν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας  ή  η Δημοτική Αρχή ή η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Αυτή η απαράδεκτη εξαίρεση μας προσβάλλει και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί για αυτό και να αποκατασταθεί το ηθικό, το τίμιο και το πραγματικό.

Δεν μπορεί να εξαιρείται από αυτή την παγκόσμια γιορτή η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία και η διοργανώτρια πόλη Ήλιδα, που αυτές «γέννησαν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή Ιδέα και χάρις αυτών τελούνται οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Επαναλαμβάνω ότι θεωρούμε απρέπεια αυτή την ενέργεια, την εξαίρεση της Ολυμπίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην επαναληφθεί στο μέλλον». Πηγή: dete.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ