Debate Τζούφη – Καραμανλή στον Realfm 97,8 για το ασφαλιστικό

Κόντρα ξέσπασε στον αέρα του Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή μεταξύ της υφυπουργού Παιδείας και υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων, Μερόπης Τζούφη και της υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ στο Νότιο τομέα της Β’ Αθήνας Άννας Καραμανλή. Αφορμή για την αντιπαράθεσε στάθηκε το πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

«Η ΝΔ εδώ και πολύ καιρό μιλάει για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Υπάρχουν παλαιότερες αναφορές στελεχών της ΝΔ που μιλούσαν για ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ. Είναι σαφές ότι υπάρχει σχέδιο από τη ΝΔ το οποίο δεν έχουμε δει δημοσίως και τι αυτό προβλέπει: Την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με υποχρεωτικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μία πολύ μεγάλη τρύπα 2 δισ. και αυτό θα φέρει αυτόματα τις περικοπές στις συντάξεις. Η συζήτηση για τις ασφαλιστικές εταιρείες έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε και τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα , ο οποίος μιλάει για ένα διαφορετικό σχέδιο και υποχρεωτική ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι για τους σημερινούς συνταξιούχους δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσουν να παίρνουν τις συντάξιμες αποδοχές», δήλωσε η κ. Τζούφη τονίζοντας ότι«με μεγάλη προσπάθεια που έγινε, εξασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του συστήματος, απετράπησαν περικοπές και μέσα από τον επαναϋπολογισμό 620.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν μικρές αυξήσεις».

Από την πλευρά της, η κ. Καραμανλή απάντησε ότι «η κυβέρνηση που έφερε το νόμο Κατρούγκαλου, όπου είχαμε 17 περικοπές συντάξεων, αυτοί που ενδιαφέρονται για τους φτωχούς, που έκοψαν το ΕΚΑΣ, που αύξησαν τις εισφορές, έρχονται τώρα να υποστηρίξουν ότι η ΝΔ δεν εγγυάται τις επικουρικές συντάξεις. Σε όλους τους τόνους έχουμε πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις επικουρικές συντάξεις και ποια είναι η πραγματικότητα. Εμείς προτείναμε ένα σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων. Εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί, στόχος μας είναι να έχουμε μία στιβαρή κυβέρνηση μεταρρυθμιστική».

«Όσον αφορά τη 13η σύνταξη την υποτιθέμενη, εάν ήταν 13η σύνταξη θα μιλούσαμε για 2,2 δισ. ευρώ και όχι για προεκλογικό επίδομα το οποίο κόστισε 800 εκατομμύρια ευρώ. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων τους οποίους φοβέριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε ΝΔ», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ