Γιάννης Δραγασάκης: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ανατρέψιμο

Την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ανατρέψιμο και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ 1, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έγιναν και λάθη από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ ένα μέρος του έργου της δεν έφτασε μέχρι τους πολίτες.

“Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι κατώτερο των προσδοκιών που είχαν διαμορφωθεί, αλλά δεν είναι ευκαταφρόνητο, διότι εδραιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έναν πόλο της πολιτικής ζωής. Οι ήττες καμιά φορά είναι ζωογόνες. Η διαφορά υπάρχει είναι μεγάλη, η πολιτική παραμένει ο χώρος όπου το ανέφικτο γίνεται εφικτό, είναι ανατρέψιμο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και από τη ζωογόνα ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές”, δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

Επισήμανε ότι από το στάδιο της ηττοπάθειας ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε πλέον στο στάδιο του πείσματος και παρατήρησε: Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ του 18-20%, δεν μιλάω για τον εκλογικό ΣΥΡΙΖΑ που είναι 24% και αύριο θα πάρει 30% δεν ξέρω πόσο, μιλάω για ένα συμπαγές κοινωνικό σώμα το οποίο συμφωνεί με αυτά που λέμε, πιστεύει στις ικανότητες και την προσφορά του Αλέξη Τσίπρα, θέλει την Ελλάδα να είναι παραγωγική, δίκαιη και οικολογικά βιώσιμη και πιστεύει ότι μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό είναι μια ισχυρή κατάκτηση και αποτελεί μια βάση και μία προϋπόθεση, με το κατάλληλο σχέδιο και τη σωστή πολιτική και τακτική σήμερα και με το απαραίτητο πολιτικό υποκείμενο, πιστεύω ότι έχουμε μπει σε μια δεκαετία ΣΥΡΙΖΑ, με Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι”.

Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι έχει σχέδιο, αλλά δεν έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας και είπε χαρακτηριστικά: “Αυτή τη στιγμή ακούω ένα ωραίο σύνθημα: Θέλουμε μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. Μου θυμίζει αυτό που έλεγαν ορισμένοι σε εμάς, στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν τις εκλογές, ότι με έναν νόμο και με ένα άρθρο θα ακυρώσουμε τα Μνημόνια, που κι αυτό λάθος ήταν”.

Ενόψει των εθνικών εκλογών ο κ. Δραγασάκης έθεσε και το εξής διακύβευμα: “Ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας στη σημερινή Ευρώπη; Ενας πρωθυπουργός, αν εκλεγεί, ο οποίος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχουν και όλες οι δυνάμεις που δεν θέλουν κανένα ευρώ για το Νότο, ή ο Αλέξης Τσίπρας που έχει κερδίσει κύρος στην Ευρώπη και μιλάει με όλους;”

Σε ερώτηση αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής απάντησε ότι πάντα υπάρχει πεδίο συνεννόησης και παρατήρησε: “Τώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο λίγο πριν το 1989. Και τότε είχε δημιουργηθεί μια ψύχωση και τώρα πρέπει να υπερβούμε και αυτοί και αν υπάρχουν και σε μας, να δούμε πολιτικά τα θέματα. Αν θέλουν να πάνε με τη δεξιά, ας πάνε. Αλλά η αντίφαση είναι προφανής. Εάν πιστεύουν σε κοινωνικό κράτος, σε στοχευμένη ανάπτυξη, δεν μπορούν να γίνουν με τον κ. Μητσοτάκη, μπορούν να γίνουν μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ και επομένως με ενδιαφέρον θα δούμε τις εξελίξεις και σε αυτόν τον χώρο”.

Σε ερώτηση αν υπήρξαν φαινόμενα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν ζημιά και υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές ο κ. Δραγασάκης απάντησε πως και ο ίδιος έβλεπε φαινόμενα που τον ενοχλούσαν, αλλά σημείωσε πως η εικόνα αυτή αδικεί το έργο της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι ο κόσμος έχει αυξημένες απαιτήσεις από τα μέλη μιας κυβέρνησης με κορμό την αριστερά και τους θέλει σαν κοσμοκαλόγερους.

Επισήμανε ότι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές θα είναι “άδικη” διότι δεν έκανε όσα ήθελε να κάνει και από αυτά που έκανε πολλά δεν έγιναν γνωστά.

Η φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, είναι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να προχωρήσει σε διαδικασία συνελεύσεων όπου θα συζητήσουν με τους πολίτες για τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ