Υφυπουργός Πολιτισμού: Η ανάκαμψη της οικονομίας έχει οδηγήσει και στην αύξηση του πολιτιστικού έργου

Στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ώστε να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων αλλά και για να εγκαινιάσει μαζί με τον δήμαρχο της πόλης, Απόστολο Καλογιάννη το κυλικείο του μουσείου, το οποίο και λειτουργεί από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό στον Τομέα Ψυχικής Υγείας (Κοι.Σ.Π.Ε Μυρμιδόνες).

Ο κ. Στρατής σε δήλωση του υποστήριξε ότι «η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη της οικονομίας έχει οδηγήσει σταδιακά και στην σημαντική αύξηση του πολιτιστικού έργου που παράγεται από το υπουργείο Πολιτισμού και από άλλους φορείς».

Αναφερόμενος στο κυλικείο του μουσείου το χαρακτήρισε «ένα νέο πρωτοποριακό μοντέλο συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού με την δημοτική αρχή» και υποστήριξε ότι η συνεργασία αυτή «φέρνει στην οικονομική διαχείριση όχι έναν εμπορικό φορέα, αλλά έναν φορέα της τοπικής κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο στον τομέα της κοινωνικής επανένταξης».

Σημειώνεται ότι ο κ. Στρατής συμμετείχε στις εκδηλώσεις στο Διαχρονικό Μουσείο με τίτλο: «Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού. Το μέλλον της παράδοσης» που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το πρώτο τεύχος της περιοδικής ηλεκτρονικής σειράς του Διαχρονικού Μουσείου «Πέτασος», το οποίο περιλαμβάνει τα Πρακτικά της Ημερίδας με τίτλο «Τοπική Κεραμική της Θεσσαλίας από τον 7ο έως τον 5ο αι. π.Χ.», που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 στο Διαχρονικό Μουσείο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ