Αντιγόνη Λυμπεράκη: Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις διαπνέεται από έναν τόνο αμεριμνησίας προς το πελατειακό σύστημα

“Ο τόνος που δίνει το νομοσχέδιο, αν υπάρχει μία κόκκινη κλωστή που ενώνει τα διαφορετικά άρθρα, είναι ένα πνεύμα αμεριμνησίας κάτι σαν «business as usual» στο πελατειακό στερέωμα, σαν η χώρα μας να μη χρεοκόπησε, σαν να μην μάθαμε τίποτα από τα πολλά και επαναλαμβανόμενα λάθη, που έκαναν πολλοί και διάφοροι σε διαφορετικές στιγμές” τόνισε η ειδική αγορήτρια του Ποταμιού, Αντιγόνη Λυμπεράκη μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Επισήμανε ότι ο λόγος που χρειάζονται ελαφρύνσεις και πολλές δόσεις είναι για να δοθεί πνοή στην οικονομία και προοπτική στους νέους κι αυτό δυστυχώς, δεν το κάνει όσο θα έπρεπε αυτό το νομοσχέδιο. Σχετικώς με τις ρυθμίσεις οφειλών, είπε ότι απουσιάζει ένας γενικός κανόνας και μια ενιαία λογική, ισχύουν δηλαδή άλλα για το Δημόσιο, άλλα για τους δήμους, άλλα για τα ταμεία, άλλος αριθμός δόσεων, άλλο ποσοστό προσαύξησης, άλλο επιτόκιο, άλλος μέγιστος αριθμός δόσεων.

Ως προς τα ασφαλιστικά, η ειδική αγορήτρια του Ποταμιού τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αναλογιστική προσέγγιση και το ασφαλιστικό, κατά το γνωστό σύστημα, αρμενίζει στα τυφλά.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ