Για ψεύδη, λαθροχειρίες και «επιστροφή στο παρελθόν των Μαυρογιαλούρων» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γιάννης Βρούτσης

Για επιστροφή στο πολιτικό παρελθόν των Μαυρογιαλούρων, για λαθροχειρίες, υποκρισία και ψεύδη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε, η κυβέρνηση επιχειρεί παραμονές εκλογών, να δώσει ένα εκλογικό επίδομα που το βαφτίζει «13η σύνταξη», μπροστά στην εκλογική ήττα η οποία έρχεται, ενώ παρουσιάζει ψευδή στοιχεία για τις συντάξεις ώστε να πείσει ότι τις αύξησε.

Ο κ. Βρούτσης, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι άλλαξε την μεθοδολογία υπολογισμού των συντάξεων και πρόσθεσε πάνω στις συντάξεις και αυτά τα οποία δεν παίρνει ποτέ ο συνταξιούχος (δηλαδή την εισφορά ΕΟΠΥΥ και την εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ) προκειμένου να αλλοιώσει τα στοιχεία.

«Φουσκώσατε με 1,4 δισ. ευρώ στις τσέπες των συνταξιούχων, που δεν τα πήραν ποτέ, για να δείξετε με την προπαγάνδα σας και την επιστροφή στον μαυρογιαλουρισμό, ότι οι συνταξιούχοι παίρνουν περισσότερα χρήματα σχέση με το 2014. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και είστε εκτεθειμένοι» είπε. Προσέθεσε επίσης, πως όλοι οι νέοι συνταξιούχοι της Ελλάδος θα έχουν μετά το «νόμο Κατρούγκαλου», 35% μείωση στην κύρια σύνταξη και 45% στην επικουρική, ενώ για τους σημερινούς κόπηκε το ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα τα ποσά που έχασαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι να φτάσουν το 1 δισ. ευρώ, ενώ αφού αυξήθηκαν οι εισφορές υγείας και στην επικουρική και στην κύρια σύνταξη, σήμερα η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι δίνει τα 800 εκατομμύρια που έκοψε.

«Είναι καλοδεχούμενο, αλλά μην λέτε ότι κάνατε το μεγάλο βήμα. Άδικα κόπηκαν οι συντάξεις μετά το 2014. Μακάρι να είχαμε μείνει στο 2014. Μακάρι το ύψος των συντάξεων να ήταν στο 2014. Κάναμε μία μεγάλη διαδρομή, χάσαμε πολλά λεφτά, έχασαν από την τσέπη τους οι φορολογούμενοι πάρα πολλά χρήματα και προσπαθούμε να επιστρέψουμε στο 2014 και δεν τα έχουμε καταφέρει» είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ. Τέλος, ο κ. Βρούτσης, κατηγόρησε την Έφη Αχτσιόγλου ότι ψεύδεται όταν λέει ότι παρέλαβε 400.000 εκκρεμείς συντάξεις από την ΝΔ και κατέθεσε στα πρακτικά απάντηση του τότε υπουργού Στρατούλη σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρεται ότι «οι εκκρεμείς συντάξεις είναι 66.220 και κυμαίνεται η έκδοσή τους από δύο έως έξι μήνες».

«Να ποιοι είστε! Τα έγγραφά σας σας προδίδουν! Ο ίδιος σας ο υπουργός δίνει την απάντηση στο τι παραλάβατε! Και σήμερα οι εκκρεμείς συντάξεις είναι 250.000», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ